Nasjonale konkurranser

NKF ønsker å legge til rette for et trygt, inkluderende og sterkt konkurransemiljø på nasjonalt nivå for konkurranseklatrere i Norge.

Fakta om norgescup og norgesmesterskap i klatring

Det arrangeres hvert år minimum to (2) norgescup konkurranser og et (1) norgesmesterskap i led, buldring og para. Ved kapasitet skal det arrangeres norgescup og mesterskap i speed.

Det er kun klubber som er medlem av NKF som kan søke om å være arrangør av nasjonale konkurranser.  NKF avgjør hvilke klubber som får arrangere norgescup og norgesmesterskap. Det skal inngås en skriftelig avtale mellom NKF og arrangørklubb. I tillegg gjelder arbeidsoppgaver som er beskrevet i arrangørhåndboka. Alle avvik fra avtalen skal avklares med NKF i forkant av konkurransen.  Se avtale og arrangørhåndbok dokument under.

- NKF har alle rettigheter og overordnet ansvar for nasjonale konkurranser  
- Organiseres av hovedarrangør NKF sammen med en lokal arrangørklubb
- Ca. 70-170 utøvere fordelt på fire (4) junior klasser og to (2) senior klasser
- Deltagere fra ca. 12-25 klubber fra hele Norge
- Arrangeres etter NKF sitt gjeldene konkurransereglement og arrangørhåndbok
- Arrangeres over én eller to dager

Rammebetingelser
- NKF utnevner, organiserer og dekker alle utgifter til hoveddommer. Meddommere utnevnes av  arrangerende klubb, og godkjennes av hoveddommer. 
- NKF utnevner, organiserer og dekker alle utgifter til rutesettere i forbindelse med konkurransen
- NKF organiserer og dekker streaming av utvalgte konkurranser.
- Arrangørklubb får fastsatt støtte til  aktivitet bredde.
- Deltakeravgift går i sin helhet til arrangørklubb. Se avtaledokument mellom Norges Klatreforbund (NKF) og arrangørklubb (AK).

Forsikring
Konkurransen er dekket av NKF sin ansvarsforsikring. NKF har forsikring for de oppdragstakere som NKF engasjerer i forbindelse med konkurransen. Klubben må selv sørge for ulykkesforsikring for klubbmedlemmer/frivillige som bidrar på konkurransen.

Følgende fasiliteter må stilles til rådighet:
- Registreringsområde
- Oppvarmingsvegg 
- Isolasjonssone(r)
- Konkurransesone
- Publikumsområde
- Område for dopingkontroll
- Resultatservice
- Godkjent klatrevegg. Må oppfylle NKFs gjeldende krav (EN12572)

Antidoping
NKF er sertifisert som et "Rent Særforbund" og har nulltoleranse for doping, samt andre rusmidler og ulovlige stoffer. Forbundet har utviklet en egen antidopingpolicy som du finner her. Arrangørklubben skal ha gjort seg kjent med NKF antidopingpolicy og være sertifisert som et Rent Idrettslag.

Det blir regelmessig gjennomført dopingkontroller av utøvere som deltar i klatrekonkurranser. Det er utøverens ansvar å holde seg orientert om det til enhver tid gjeldende regelverket! Derfor oppfordrer vi alle utøvere , trenere og støtteapparat å gjennomføre Ren Utøver som er Antidoping Norges nettopplæring for utøvere. Opplæringsprogrammet er enkelt å gjennomføre og gir deg grunnleggende kunnskap i regelverket. Link til Ren Utøver finner du her.

 

Avtaledokument nasjonale konkurranser 2020

Relaterte artikler

26. Apr 2021

Endret terminliste våren 2021

De nasjonale retningslinjene for idrettsarrangementer er dessverre fortsatt svært strenge, så vi ser oss derfor nødt til å avlyse norgescupkonkurransene som skulle vært avholdt i mai. NM i buldring blir flyttet til 14.-15. august.

11. Jan 2021

Hva skjer med nasjonale konkurranser i 2021

NM i Sogndal 22.-23. november 2020 ble som kjent avlyst på grunn av innstramminger i nasjonale retningslinjer for antall personer som kan samles på idrettsarrangement fra 200 til 50. Mandag 4. januar kom nye innstramminger med inntil 10 personer (ikke fastmonterte seter) eller 200 personer (fastmonterte seter).

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge