Klatring / Konkurranse / Jeg vil konkurrere / Nasjonale konkurranser
leadnordics_417.jpeg

Nasjonale konkurranser

NKF ønsker å legge til rette for et trygt, inkluderende og sterkt konkurransemiljø på nasjonalt nivå for konkurranseklatrere i Norge. Nasjonale konkurranser er det siste nivået av konkurranseaktivitet før internasjonale konkurranser, og skal holde et nivå som forbereder våre utøvere til det neste konkurransesteget. Likevel er det viktig at de nasjonale konkurransene også ivaretar rekrutteringen av yngre utøvere og utøvere med mindre erfaring.

Fakta om norgescup og norgesmesterskap i klatring
Det arrangeres hvert år minimum to (2) norgescup konkurranser og et (1) norgesmesterskap i buldring og led. For para- klassene arrangeres én norgescup og ett norgesmesterskap. 

Konkurransene arrangeres av NKF sammen med en lokal arrangørklubb, som er medlem av NKF. Konkurransene gjennomføres som oftes over to dager i forbindelse med helg, med sesong som følger kalenderåret. Deltaker må være medlem av klatreklubb under NKF og fylle 13år i løpet av året.

Klassene for nasjonale konkurranser: 
- U16 (13 - 15år)
- U18 (16 - 17år)
- U20 (18 - 19år)
- Senior (20år<)

Klubbtøy i nasjonale konkurranser 
NKF oppfordrer alle klubber med deltakere i nasjonale konkurranser å ha egen klubbdrakt.

For deltakere i nasjonale konkurranser skal det bæres overdel med klubbens navn og/eller logo. For deltakere/klubber uten klubbtøy vil det intil videre være dekkende med synlig påskrevet klubbnavn på overdelen, for å imøtekomme reglementet.

Klasser for led para, nasjonale konkurranser: 
- Fra året utøveren fyller 13år.
- Bevnelser på klasser - AU2, AU3, AL 1, AL 2, RP 1, RP 2, RP 3, B 1, B 2 og B 3.

Klasser for personer med utviklingshemming:
- NKF arrangerer årlig Super-NM for personer med utviklingshemming, her er det ingen klassifisering.


Antidoping

NKF er sertifisert som et "Rent Særforbund" og har nulltoleranse for doping, samt andre rusmidler og ulovlige stoffer. Forbundet har utviklet en egen antidopingpolicy som du finner her. Arrangørklubben skal ha gjort seg kjent med NKFs antidopingpolicy og være sertifisert som et Rent Idrettslag.

Det blir regelmessig gjennomført dopingkontroller av utøvere som deltar i klatrekonkurranser. Det er utøverens ansvar å holde seg orientert om det til enhver tid gjeldende regelverket! Derfor oppfordrer vi alle utøvere , trenere og støtteapparat å gjennomføre Ren Utøver som er Antidoping Norges nettopplæring for utøvere. Opplæringsprogrammet er enkelt å gjennomføre og gir deg grunnleggende kunnskap i regelverket. Lenke til Ren Utøver finner du her.

Logo: SalMar Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva