Regodkjenning

Regodkjenning er et virkemiddel for å sikre at alle som innehar instruktørsertifisering har oppdatert kunnskap og opprettholder sine ferdigheter. Det er en hver instruktør sitt ansvar å opprettholde sin kompetanse ved å: - holde seg oppdatert på kunnskap om fag og sikkerhet - sørge for å få praksis ved kurs eller aktiviteter 

Søk regodkjenning 

De fleste sertifiseringer har varighet på 5 år, og det må søkes om regodkjenning for å beholde den. Dette gjelder for både NKF og NF sine sertifiseringer. Unntaket fra regodkjenning er Brattkort, Topptaukort, Autobelaykort, Etterutdanningskursene og Trenerutdanning (Dere som har tatt trenerutdanning før 2021 må søke om en regodkjenning til å få trenerutdanningen på livstid). 

Alle søknader om regodkjenning gjøres gjennom din profil ("Min side") på brattkompetanse.no. Det sendes ut varsel når det er ett år til sertifiseringen går ut, og ytterligere påminnelser hver tredje måned. Det BØR helst søkes om regodkjenning før nåværende sertifisering går ut. Hvis du skulle være for sent ute, så fins det alternativer, se under hver sertifisering lengre ned.

 

Overordnet 

Kravet til praksis er å anse som et absolutt minimum og aktiviteten bør være fordelt utover perioden. Praksisen skal dokumenteres i skjemaet under, og er å anse som en egenerklæring. Dokumentasjonen lastes så opp i søknaden. 

 

Pris 
Gebyr for regodkjenning er kr 300,- hos NKF.  

Praksiskrav for regodkjenning, gjennomført innenfor de 5 siste år frem til tidspunkt for søknad eller utløp av sertifisering: 

 

For å bli regodkjent Klatreinstruktør inne – 50 timer praksis som instruktør på grunnkurs klatring eller annen organisert klatreaktivitet på tau siste 5 år. 

Merknad: 

  • Om du har stort volum av praksis som klatreinstruktør fra tidligere (innen 10 år), men lite aktivitet fra de siste 5 årene, eller/og har glemt å søke innen sertifiseringen din gikk ut, kan du gjøre følgende: være hovedinstruktør for et komplett innføringskurs sammen med en som er kurslærer klatreinstruktør inne, og få en referanse fra vedkommende på at du burde regodkjennes. Både dokumentasjon fra tidligere praksis og referansen må lastes opp i søknaden. 
  • Dersom det er mer enn 10 år siden din sertifisering gikk ut, må du gjennomføre et nytt kurs. Søk om regodkjenning, og last opp bekreftelse/attest på gjennomført kurs i søknaden. 
  • Godkjente kurslærer klatreinstruktør inne eller NF klatreinstruktør 1 sport/lavland/høyfjell eller høyere trenger ikke regodkjenning som klatreinstruktør inne.
  • Godkjente kurslærer klatreinstruktør inne eller NF klatreinstruktør 1 sport/lavland/høyfjell eller høyere, som ikke får regodkjenning på disse nivå kan søke om regodkjenning klatreinstruktør inne om hen tilfredstiller kravet til regodkjenning som klatreinstruktør inne 

For å bli regodkjent Kurslærer klatreinstuktør inne (KKI) - 75 timer, hvor minimum tre Klatreinstruktør inne- kurs skal være gjennomført.

Merknad: 

  • Om du har stort volum av praksis som KKI fra tidligere (innen 10 år), men lite aktivitet fra de siste 5 årene, eller/og har glemt å søke innen sertifiseringen din gikk ut, kan du gjøre følgende: være hovedinstruktør for et komplett innføringskurs sammen med en som er kurslærer klatreinstruktør inne, og få en referanse fra vedkommende på at du burde regodkjennes. Både dokumentasjon fra tidligere praksis og referansen må lastes opp i søknaden. 
  • Dersom det er mer enn 10 år siden din sertifisering gikk ut, må du gjennomføre et nytt kurs. Søk om regodkjenning, og last opp bekreftelse/attest på gjennomført kurs i søknaden.

For å bli regodkjent må du vise til aktiv bruk av din rutesetterkompetanse i løpet av de siste 5 årene. Det er her ikke snakk om egenaktivitet/klatring, men praksis i rollen som rutesetter. Aktiviteten bør være fordelt utover perioden. Les mer om dette her. 

Merknad: 

  • Om du har stort volum av praksis som rutesetter fra tidligere (innen 10 år), men lite aktivitet fra de siste 5 årene, eller/og har glemt å søke innen sertifiseringen din gikk ut, kan du gjøre følgende: Gjennomføre rutesetting (minst 8 timer) med en som er utdannet Kurslærer Rutesetter 1, og få en referanse fra vedkommende på at du burde regodkjennes. Både dokumentasjon fra tidligere praksis og referansen må lastes opp i søknaden. 
  • Dersom det er mer enn 10 år siden din sertifisering gikk ut, må du gjennomføre et nytt kurs. Søk om regodkjenning, og last opp bekreftelse/attest på gjennomført kurs i søknaden.

For å bli regodkjent må du vise til aktiv bruk av din kurslærerkompetanse i løpet av de siste 5 årene. Det er her ikke snakk om egenaktivitet/klatring, men praksis i rollen som kurslærer. Aktiviteten bør være fordelt utover perioden. 

Merknad: 

  • Om du har stort volum av praksis som kurslærer Rutesetter 1 fra tidligere (innen 10 år), men lite aktivitet fra de siste 5 årene, eller/og har glemt å søke innen sertifiseringen din gikk ut, kan du gjøre følgende: være ledende instruktør for et komplett rutesetter 1 kurs sammen med en som er kurslærer Rutesetter 1, og få en referanse fra vedkommende på at du burde regodkjennes. Både dokumentasjon fra tidligere praksis og referansen må lastes opp i søknaden. 
  • Dersom det er mer enn 10 år siden din sertifisering gikk ut, må du gjennomføre et nytt kurs. Søk om regodkjenning, og last opp bekreftelse/attest på gjennomført kurs i søknaden.

For å få godkjent trenerutdanningen på livstid så må du søke om regodkjenning av trenerutdanningen din i brattkompetanse. Du vil da få gyldig trenerutdanning i 100 år fra dagen du søker overgang. En må fortsatt søke regodkjenning på klatreinstruktør inne hvis en skal ha ansvar for organisert aktivitet på tau og/eller autobelay.

For å bli regodkjent må du vise til aktiv bruk av din Trenerutviklerkompetanse i løpet av de siste 5 årene. Det er her ikke snakk om egenaktivitet/klatring, men praksis i rollen som kurslærer. Aktiviteten bør være fordelt utover perioden. Les mer om dette her!

Skulle man ikke ha nok praksis, da må man gjennomføre en generell og en klatrespesifikk trenerutvikleropplæring på nytt. For mer info, ta kontakt med forbundet.  

Logo: SalMar Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva