Norges klatreforbund arrangerer kompetansesamlinger for klatretrenere og -instruktører hvert år i oktober/november. Her finner du informasjon om tidligere samlinger, program, presentasjoner og videoer. Her vil det også komme informasjon når neste samling nærmer seg.

Denne samlingen er laget for å gi tilbake til alle trenere og instruktører som legger ned en solid innsats hvert år for å gi barn og ungdom et fantatisk aktivitets og treningstilbud. Samlingen har som mål å være kompetansehevende, men og gi inspirasjon og motivasjon til å ta med seg hjem til sine trening og aktivitetsgrupper.

Kompetansehelgen 2023 ble arrangert i Molde i samarbeid med Romsdal Tindegruppe. Fokusområde for helgen var trener for ungdom.

Helgen bestod av workshops og foredrag med blant annet:

Eivind Wang - Som pratet om hvordan valg av intensitet påvirker styrke og utholdenhetstrening

Even Hollingen - Som pratet om hvordan klatrere kan trene mentalt for å oppnå bedre klatreprestasjon

Maxi Klaus - Hadde en worskshop om hvordan trenere kan hjelpe utøverne sine med å bli bedre på de typiske dynamiske og koordinative bevegelsene man ser i moderne buldre og klatrekonkurranser i dag.

Den store kompetansehelgen 2022 ble arrangert i Lillehammer, og temaet var "trenere for barn"

Helgen bestod av workshops og foredrag med blant annet:

Ida Sofie Pettersen - Som hadde en workshop om hvordan sette ruter for barn.

Marcus Conradi - Som hadde en workshop om hvordan en kunne inkludere turnøvelser som i oppvarming og basistreningen til klatrere. Flere av disse ligger nå på klatreøkta.no

Kurslærer klatreinstruktør inne kurs - Det ble gjennomført det første kurset ettert ny kursmal for nevnte sertifisering.

Lørdag 23. oktober 2021 arrangerte Norges klatreforbund digital kompetansesamling for trenere, rutesettere og instruktører i klubb.

Det som stod på programmet var blant annet:

- Presentasjon av vår nye UTVIKLINGSTRAPP I KLATRING

- Å komme i gang med paraklatring - Øystein Gjønnes, Bodø klatreklubb

- Hvordan jobbe mot rasisme og diskriminering som trener og ressursperson i klubb? - Håvard Øvregård, Norges idrettsforbund

Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva