Uttakskriterier

Uttak til NKFs lag gjøres av Sportsjefen og landslagsleder. Uttaket er basert på flere ting: Resultater fra internasjonale konkurranser, resultater fra Nordiske og nasjonale konkurranser og mesterskap, ogeventuell skadeproblematikk. Konkurransedeltagelse, individuell motivasjon og hvordan utøver fungerer i et lag vil også bli vurdert i uttaksprosessen.

Resultatkriterier for uttak til lag

 Alle som blir tatt ut på et NKF-lag er sikret plass hele året.

Seniorlandslaget

For å bli tatt ut til seniorlandslaget skal utøveren ha god mulighet for å nå topp 50% av startfeltet i en World Cup konkurranse, eller et senior EM/VM. Dette målet bør også oppfylles i minst en konkurranse i løpet av sesongen, for at utøveren skal få fornyet sin landslagsplass året etter.

Juniorlandslaget

Laget deles fra og med 2017 i to nivåer: Kategori I og II.

For å bli tatt ut til Kategori I skal utøveren ha god mulighet å nå finaleplass i en European Youth Cup-konkurranse, eller semifinaleplass i et JVM. Dette målet bør også oppfylles i minst en konkurranse i løpet av sesongen, for at utøveren skal få fornyet sin landslagsplass året etter. Aktive utøvere i Kategori I vil få mulighet å delta på samtlige budsjetterte konkurranser, samt JVM, i løpet av året.

For å bli tatt ut til Kategori II skal utøveren ha god mulighet å nå topp 50% av startfeltet i en European Youth Cup eller et Junior EM/VM. Dette målet bør også oppfylles i minst en konkurranse i løpet av sesongen, for at utøveren skal få fornyet sin landslagsplass året etter.

Utviklingslandslaget

Utviklingslandslaget består av flere av våre beste og mest motiverte konkurranseklatrere. Deltakere på laget får mulighet å bli med på treningssamlinger. Målsetningen er også å kunne tilby gruppen mulighet å delta i en internasjonal konkurranse.

Utøvere utenfor landslagene

Alle som blir tatt ut på et NKF lag er sikret plass hele året. Utøvere som står utenfor lagene kan allikevel tas opp i løpet av året basert på prestasjoner. Dette gjelder også de som søkte om plass i 2017, men som ikke ble tatt ut. Opptaket gjøres da basert på resultater og prestasjoner fra nasjonale konkurranser.

Flere muligheter å representere landslaget

Hvis landslagene ikke oppfyller deltagerkvoten i EYC og WC konkurranser, vil det være mulighet for andre aktive å delta, selv om de ikke er tatt opp til et NKF lag. Dette skjer da etter godkjenning fra Sportsjefen. Konkurransefrekvens, prestasjon på Norgescup/NM og Nordiske mesterskap veies inn i vurderingen. Utøvere dette gjelder må planlegge reise og opphold, og selv dekke alle kostander. Deltakere under 18 år må ha med egen reiseleder. Forbundet hjelper selvfølgelig til med lisenssøknad og påmelding. Interesse for deltagelse må meldes til Sportsjef minst 3 mnd. før konkurransen

Relaterte artikler

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

12. Apr 2018

NM i buldring 2018

Bratte Rogalands Venner, Sørmarka Arena og NKF ønsker velkommen til norgesmesterskap i buldring i Stavanger 12.-13. mai.

  • Samarbeidspartnere:
  • Petzl
  • Y&Y
  • Houdini
  • Norsk Tipping
  • Thon Hotels
  • Eterni
  • Gjensidige forsikring