Uttakskriterier

Uttak til NKFs lag gjøres av Sportsjefen i samråd med  landslagsleder. Uttaket er basert på flere ting: Resultater fra internasjonale konkurranser, resultater fra Nordiske og nasjonale konkurranser og mesterskap, og eventuell skadeproblematikk. Konkurransedeltagelse, individuell motivasjon og hvordan utøver fungerer i et lag vil også bli vurdert i uttaksprosessen

Støtte

Forbundet kan i dag bare bidra med en viss del av kostnaden for landslagets internasjonale konkurranser. Deltagerne må stå for en del av kostnaden selv, det vil si at erstatningen generelt dekker reisekostnaden. En egenandel kommer derfor til å bli fakturert den aktive etter hver konkurranse. Summen er avhenger av hvilken kategori man tilhører.

Resultatkriterier for uttak til lag

Alle som blir tatt ut på et NKF-lag er sikret plass hele året.

Seniorlandslaget

For å bli tatt ut til seniorlandslaget skal utøveren ha god mulighet for å nå topp 50% av startfeltet i en World Cup konkurranse med opp til 100 startende. Ved mer en 100 startende topp 50. Samme gjelder på senior EM/VM. Dette målet bør også oppfylles i minst en konkurranse i løpet av sesongen, for at utøveren skal få fornyet sin landslagsplass året etter.

Juniorlandslaget

Laget deles i to nivåer: Kategori I og II.

For å bli tatt ut til Kategori I skal utøveren ha god mulighet å nå finaleplass i en European Youth Cup/JEM-konkurranse, eller semifinaleplass i et JVM. Dette målet bør også oppfylles i minst en konkurranse i løpet av sesongen, for at utøveren skal få fornyet sin landslagsplass året etter. Aktive utøvere i Kategori I vil få mulighet å delta på samtlige budsjetterte konkurranser, samt JVM, i løpet av året.

For å bli tatt ut til Kategori II skal utøveren ha god mulighet å nå topp 50% av startfeltet i en European Youth Cup eller et Junior EM/VM. Dette målet bør også oppfylles i minst en konkurranse i løpet av sesongen, for at utøveren skal få fornyet sin landslagsplass året etter.

Utviklingslandslaget

Utviklingslandslaget består av flere av våre beste og mest motiverte konkurranseklatrere. Deltakere på laget får mulighet til å bli med på treningssamlinger. Målsetningen er også å kunne tilby gruppen mulighet å delta i en internasjonal konkurranse per disiplin.

Utøvere utenfor landslagene

Alle som blir tatt ut på et NKF lag er sikret plass hele året. Utøvere som står utenfor lagene kan likevel tas opp i løpet av året basert på prestasjoner. Dette gjelder også de som har søkt om plass, men som ikke ble tatt ut. Opptaket gjøres da basert på resultater og prestasjoner fra nasjonale konkurranser.

Flere muligheter å representere landslaget

Hvis landslagene ikke oppfyller deltagerkvoten i EYC/WC konkurranser, vil det være mulighet for andre aktive å delta, selv om de ikke er tatt opp til et NKF lag. Dette skjer da etter godkjenning fra Sportsjefen i samråd med Landslagsleder. Konkurransefrekvens, prestasjon på Norgescup/NM og Nordiske mesterskap veies inn i vurderingen. Utøvere dette gjelder må planlegge reise og opphold, og selv dekke alle kostander. Deltakere under 18 år må ha med egen reiseleder. Forbundet hjelper selvfølgelig til med lisenssøknad og påmelding. Interesse for deltagelse må meldes til Sportsjef minst 3 mnd. før konkurransen.

Eventuelle spørsmål rettes til sportsjef Reino Horak.

Sist oppdatert 2019

Relaterte artikler

28. Aug 2019

Stemningsrapport fra junior-VM i Arco

Vi kan rapportere om god stemning i laget i fantastiske Arco. Dagene går til konkurranser i led, buldring og speed, trening i Brixen, der noen av våre skal delta i EM buldring om ikke mange helger.

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

  • Samarbeidspartnere:
  • Petzl
  • Y&Y
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Eterni
  • Thon Hotels
  • Gjensidige forsikring