Trenerutdanning

Trenerløypa består av 4 nivåer. Klatreleder inne samt Trener 1, 2 og 3. Kursene virker som en stige, og alle nivåer under må være bestått før man går videre.

Trenerløpya er basert på NIFs rammeverk for norsk trenerutdanning. NIFs modell er illustrert i modellen over. NKF har i tillegg til denne et første nivå som heter "Klatreleder inne". Høyeste nivå av trenerløypa i NKF er per tid trener 3, og første trener 3-kurs ble gjennomført i 2016-17. 

Klatreleder inne

For deg som ønsker å være instruktør på Grunnkurs inne, og leder av innendørs klatreaktiviteter.

Les mer om Klatreleder inne-utdanning

Trener 1

For deg som vil å trene nybegynnere på barne-, ungdom og voksennivå. På Trener 1 legges en plattform for trenerens basiskunnskaper og utøvernes basisferdigheter.

Les mer om Trener 1-utdanning

Trener 2

For deg som ønsker å utvikle deg selv og utøverne videre, for eksempel utøvere som ønsker å ta steget fra klubbnivå til Norgescupnivå.

Les mer om Trener 2-utdanning

Trener 3

For deg som ønsker å trene utøvere som vil ta steget fra Norgescup til internasjonale konkurranser.

Les mer om Trener 3-utdanning

Hoveddommer- og ruteskruerkurs

Dette er også en del av trenerutdanningen. Som deltager må du være godkjent klatreleder inne, eller trener 1 - 3. Kursene vil ta for seg ekstra emner, slik at du kan jobbe som hoveddommer eller ruteskruer.

Relaterte artikler

08. Jan 2021

Ønsker du utvikle morgendagens klatretrenere?

Norges klatreforbund søker trenerutviklere til å utvikle morgendagens trenere for barn og ungdom! Som trenerutvikler vil du holde NKF sine trenerkurs nivå 1 og 2, samt bidra til andre kompetansehevende tiltak og nettverksbygging for trenere. Søknadsfrist 31. januar!

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund