Trener 1 - Basistrening

 

NKF ønsker bedre trenere, bedre aktivitet og bedre utøvere.  Kurs i basistrening vil bidra til økt kunnskap om en helhetlig utvikling av utøveren. 

Dette kurset vil gi deg som trener for ungdom teoretisk kjennskap og kunnskap om hva basistrening er og hvorfor det er en essensiell del av treningen og utviklingen av utøveren. Videre vil kurset introdusere og eksemplifisere hvordan man i praksis kan gjennomføre relevant oppvarming til basistrening, dynamisk bevegelighetstrening og grunnleggende koordinasjon. Hovedbolkene til kurset vil fokusere på hva generell basistrening er og eksemplifisere dette gjennom relevante og gode øvelser før vi går videre inn på spesifikk basistrening for klatring.  På slutten av kurset vil deltakerne planlegge, gjennomføre og evaluere den praktiske oppgaven de får tildelt under introduksjonen til kurset.   

 

Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne planlegge og lede basistrening for ungdom og utøvere på begynnernivå, der utøverens behov og utvikling står sentralt slik at de opplever glede, utfordring, trygghet og mestring.

 

Kompetansekurs i basistrening er et etter- og videreutdanningskurs rettet mot trenere med Trener 1 kompetanse som trener ungdom og utøvere på begynnernivå i klatring.  

 

Opptakskrav
-       Formell kompetanse: Trener 1.

-       Alder: Minimum 16 år ved kursstart.

-       Erfaring: Ansvar for klatretrening av ungdom og utøvere på begynnernivå

-       Ferdighet: Ingen

 

Antall deltakere
Maks 10 deltakere per kurs

Varighet på kurs
Kurset har en varighet på 16 timer, fordelt på 2 dager.

Relaterte artikler

08. Jan 2021

Ønsker du utvikle morgendagens klatretrenere?

Norges klatreforbund søker trenerutviklere til å utvikle morgendagens trenere for barn og ungdom! Som trenerutvikler vil du holde NKF sine trenerkurs nivå 1 og 2, samt bidra til andre kompetansehevende tiltak og nettverksbygging for trenere. Søknadsfrist 31. januar!

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge