Klatring / Nyheter / 2024 / Vojtěch i full gang med anlegg!
Foto: Stian Unhjem, Hauktjern, Svake mennesker
Foto: Stian Unhjem, Hauktjern, Svake mennesker

Vojtěch i full gang med anlegg!

Nå er det på tide å introdusere vår nyansatt fagrådgiver innen anlegg og bærekraft – Vojtěch Dědek

Vi ønsker å introdusere vår nye fagrådgiver innen anlegg og bærekraft, Vojtěch Dědek. I den forbindelse vil vi med denne saken presentere ham for klatre-Norge.

Hvem er Vojtěch?

Vojtech har en solid bakgrunn innen design og planlegging av klatreanlegg. Han har i over fem år jobbet med klatrevegger, både som designer og rådgivende arkitekt for klatresenter og klatreklubber i Danmark, Norge og Sverige. Med en utdanning som arkitekt og bygningsingeniør har han bred erfaring fra flere titalls leverte klatreprosjekter og over 100 individuelle konsepter.

Vojtěch forklarer at stillingen hans går ut på å ha ansvar for alt som omhandler anlegg, med et spesielt fokus på design og utforming. Han har bred kompetanse på alle deler av prosessen – fra de første skissene til ferdigstillelse av komplette klatresentre. Han kan også bistå klubber og organisasjoner med å definere sine behov og skissere mulige løsninger. Dette inkluderer både klatrevegger, buldrevegger og hele klatresentre, og han bidrar med tegninger og bilder som kan brukes i diskusjoner med kommuner og potensielle investorer. Vojtech har også verdifull kunnskap om hvordan klatrevegger kan tilpasses for å oppfylle kravene til tippemidler og kan forklare mulige byggemessige konsekvenser klatrevegger har for resten av prosjektet.

På spørsmål om hva han liker best å designe, trekker Vojtěch frem helheten i et klatresenter. For ham er det viktig at alt fungerer sammen, fra utformingen av klatreveggene til hvordan klatresenteret fungerer under daglig drift. «Klatrevegger skal ikke bare være funksjonelle og i harmoni med bygningen, men burde også være pene og ha et skandinavisk designpreg,» sier han.

Nasjonalt anlegg

Når det gjelder det nasjonale klatreanlegget, innrømmer Vojtěch at det er en utfordrende oppgave. Han planlegger å jobbe tett med mange ulike aktører og gjøre grundige undersøkelser før de endelige løsningene bestemmes. «Jeg vil reise rundt og se på løsninger, både i Norge og utlandet, for å få et best mulig grunnlag for designet. Forutsetningen er selvfølgelig at Norges Klatreforbund får midler til prosjektet,» sier han.

Hva fremtiden vil bringe

Vi ser frem til å se hvilke spennende prosjekter Vojtěch Dědek vil bidra til, og vi er sikre på at hans erfaring og lidenskap for klatreanlegg vil være til stor nytte for både klubber og det nasjonale klatremiljøet. Klubber kan bare ta kontakt og få bistand og hjelp med nye anleggsprosjekter, fra en liten buldrevegg til et komplett klatresenter.

Velkommen skal du være Vojtěch!

Bilde fra byggeprosessen av Gneis Lilleaker.

Vojtěch Dědek
Vojtěch Dědek
Fagrådgiver

Anlegg og bærekraft

Logo: SalMar Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva