Klatring / Nyheter / 2024 / EM i Villars under utfordrende forhold
SAC / joelschweizer.ch / IFSC
SAC / joelschweizer.ch / IFSC

EM i Villars under utfordrende forhold

Landslaget i klatring møtte store utfordringer på vei til Europamesterskapet i Villars, Sveits, etter en kaotisk reise preget av SAS-streiken. Til tross for motgangen, imponerte spesielt Ingrid Kindlihagen med en sterk innsats, som sikret henne en plass i finalen i buldring.

Tre utøvere fra landslaget deltok forrige uke på Europamesterskapet i Villars, Sveits. Det ble en reise fylt med uforutsette utfordringer. Tross disse utfordringene leverte utøverne imponerende innsats, spesielt Ingrid Kindlihagen som sikret seg en plass i finalen i buldring.

En reise full av hindringer

Reisen til Villars ble langt mer komplisert enn planlagt, etter at SAS-streiken førte til kansellering av flyet som skulle frakte laget fra Oslo til Sveits. Lagleder Patrick beskriver reisen som "lang" og sier at de etter flere timers kommunikasjon med flyselskapene måtte kjøre fra Oslo til Göteborg midt på natten. Vel fremme i Göteborg oppdaget de at deres reservasjon på et fly videre til Zürich ikke var gyldig. De ble derfor nødt til å kjøpe nye billetter og måtte vente ytterligere åtte timer på flyplassen før de kunne reise videre. Da laget endelig ankom Zürich, etter flere mellomlandinger og lange ventetider, hadde tre av fire mistet bagasjen sin. Som igjen resulterte i en sliten gjeng på shopping.

Ingrid Kindlihagen, som imponerte stort i konkurransen, forteller at hun følte seg i god form til tross for den krevende reisen. "Jeg hadde bestemt meg for å fokusere på buldringen, og treningen i forkant var rettet mot dette," sier hun. Selv om ledkonkurransen ikke var hovedfokuset, valgte hun likevel å delta i den siden den var en del av combined-formatet.

Krevende forhold påvirket prestasjonene

For de to andre utøverne, Sunniva Eik Haave og Sunniva Øvre Eide, ble reisen og de påfølgende fysiske og mentale utfordringene avgjørende for deres prestasjoner. Sunniva Eik Haave beskrev reisen som "interessant", og fortalte at den lange reisen gjorde det vanskelig å prestere på sitt beste. "Jeg følte meg ukoordinert, rett og slett," sier hun, og legger til at hun var imponert over hvordan Ingrid klarte å prestere så bra under de vanskelige forholdene.

Sunniva Øvre Eide, som også slet med skuffende resultater, forteller om en krevende oppladning til konkurransen. "Jeg hadde mest lyst til å hvile både hodet og kroppen etter en lang tur i sommer, men måtte bare fortsette å trene," sier hun. Selv om hun hadde det gøy under buldringen, følte hun at hun ikke klarte å vise sitt fulle potensial.

Sterke prestasjoner

Til tross for de vanskelige forholdene, var det lysglimt i lagets prestasjoner. Ingrid Kindlihagen kvalifiserte seg til semifinale i buldring, og var positivt overrasket da hun også sikret seg en finaleplass combined. "Jeg var ganske overrasket over å komme til finalen etter et dårlig led-resultat, men det var veldig gøy å få klatret en runde til," forteller Ingrid. Veldig stas å få se Ingrid klatre på nivå med så mange andre sterke klatrere fra Europa.

Sunniva Eik Haave deltok i buldring og Sunniva Øvre Eide deltok også i både buldring og led, og selv om resultatene ikke var som ønsket, var begge enige om at buldringen var godt arrangert og rettferdig. Det blir lagt vekt på her at det var beskyttelse mot solen og varme forhold.

Videre konkurranser

For laget venter nye utfordringer. Ingrid Kindlihagen forbereder seg nå til World Cup i Praha, hvor hun vil ha fokus på maksstyrke og konkurranserelevante bevegelser. Sunniva Eik Haave retter også blikket mot Praha, med konkurransesimuleringer og fokus på å bevare overskuddet før neste konkurranse. Sunniva Øvre Eide ser frem til Nordisk mesterskap i ledklatring, og planlegger å bruke tiden fremover på å klatre ute for å finne tilbake til gleden og motivasjonen.

Selv om Europamesterskapet i Villars bød på mange utfordringer, viste utøverne en imponerende evne til å takle motgang. Med nye konkurranser i sikte, er de klare til å fortsette å representere Norge på internasjonalt nivå.

Patrick håper på å hente bilen i Göteborg ganske så snart.

Logo: SalMar Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva