Klatring / Nyheter / 2024 / Stor heiagjeng på Europa Cup Junior
a116809f-9e38-4a93-9f74-c0cdf6a55557.JPG

Stor heiagjeng på Europa Cup Junior

Våre juniorer har nettopp hatt en fantastisk tur til Dornbirn og Žilina, hvor en hel haug med klatrere og deres entusiastiske heia-gjeng ga alt.

Vi sendte to store gjenger med juniorer til Dornbirn og Žilina for å konkurrere i Europacup i ledklatring. Totalt deltok 9 utøvere i Dornbirn og 8 i Žilina. Det var en fantastisk opplevelse å være så mange på tur sammen, da det skapte en stor og entusiastisk heiagjeng. I Žilina var det også med mange foreldre og støttespillere, noe som bidro til en enda bedre stemning i gruppen.

European Youth Cup i Dornbirn ble arrangert fra 13. til 14. juli. Konkurranseområdet var godt tilrettelagt for publikum, men klatreveggen var nok litt annerledes enn det våre utøvere er vant til. Strukturveggen oppsummerer nok det hele. Cupen i Žilina foregikk fra 19. til 21. juli, hvor klatreveggen var mer kjent terreng for utøverne. Konkurransen ble arrangert i en stor klatrehall med ruter som var bedre for dem å manøvrere. Utøverne klatret lengre i Žilina enn i Dornbirn, hvor det rett og slett var hardt og brutalt fra start.

Lagleder Sunniva Eik Haave forteller at det ble gjort noen små feil fra utøverne som kostet enkelte bedre plasseringer. Likevel tror hun at dette var nyttig erfaring å ta med seg videre til neste konkurranse. Emmelie Conders og Trym Skuggen Landmark var nær ved å komme til finalen, men dessverre gikk det ikke denne gangen.

Formen til utøverne var jevnt over ganske bra, men 30 grader og høy luftfuktighet er nok ikke de beste forholdene for oss nordmenn. Det hjalp heller ikke at det manglet aircondition på hotellrommene. Likevel har vi hørt at maten på turen var veldig bra, og til tross for forsinkede fly kom alle seg hjem uten å måtte overnatte underveis.

Kristin Jendem deltok i sin første Europacup, og vi har hørt rykter om at dette har gitt mersmak og motivasjon. Vi gleder oss til å se henne i aksjon i fremtiden!

Sunniva er fornøyd, selv om hun gjerne skulle sett at utøverne kunne luke ut feilene de gjorde. Innsatsmessig er hun veldig fornøyd!

Vi tok også en liten prat med Alfred Kirkebø, som kunne fortelle at han hadde hatt det veldig kjekt på tur. Konkurransen kunne gått bedre, da han nylig hadde vært syk og hadde satt unødvendig mye press på seg selv, i tillegg til varmen og luftfuktigheten. Likevel lærte han mye av denne konkurransen.

Trym var nær ved å nå finalen og syntes det var skuffende å havne rett utenfor. Likevel syntes han rutene var kule og på et annet nivå enn det man er vant til i en Europacup, og ikke minst en lang vegg som passet ham bra. Til slutt fortalte han at slike turer med gode venner er skikkelig kjekt, noe som definitivt veier opp for om resultatene ikke blir som forventet.

Neste gang juniorene våre skal i aksjon er under Youth World Championship i Guiyang, Kina. Uttaket skal gjøres veldig snart.

Logo: SalMar Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva