Klatring / Nyheter / 2024 / Bli med på Omvendt Mentorordning for Para-Klatring!
Foto: Khan Vinh Tran
Foto: Khan Vinh Tran

Bli med på Omvendt Mentorordning for Para-Klatring!

Er du lidenskapelig opptatt av klatring og vil bidra til å utvikle fremtidens  para-klatring? Ønsker du å styrke klubbeness aktiviteter og kompetanse, samtidig som du gir en verdifull innsats for inkludering? Da er omvendt mentorordning noe for deg!

 

Hva er Omvendt Mentorordning?

Omvendt mentorordning er en unik mulighet for klubber og trenere som ønsker å bygge opp eller forbedre sitt engasjement i para-klatring. Med et program som strekker seg over 10 måneder, fra desember 2024 til september 2025, er målet vårt å øke aktiviteten i klubbene og kompetansen blant trenere. Vi fokuserer på å styrke organisert trening, arrangere samlinger og fremme lokale og regionale konkurranser, samtidig som vi bidrar til økt rekruttering til para-klatring.

Mentorer: Vi søker erfarne mentorer som har vært aktive i paraklatremiljøet i mer enn to år. Ideelt sett består et mentorpar av en erfaren utøver og en trener som vil være tilknyttet en klubb med eksisterende aktivitet for para. Mentorene vil veilede og støtte klubbene i deres utviklingsprosess både fysisk og digitalt. 

Deltaker: Er du en trener eller klubb uten eksisterende para-aktivitet, men ønsker å bygge opp dette? Da er du vår ideelle deltaker. Programmet gir deg tilgang til verdifulle råd, erfaringer og støtte fra erfarne mentorer som kan hjelpe deg med å overvinne utfordringer og oppnå dine mål. En deltaker i denne sammenhengen er "deltaker" en trener eller styremedlem i klubb.

 

Hvordan fungerer programmet?

Samlinger: Programmet starter med en digital samling der deltakerne introduseres for hverandre, og mentorene deler sine erfaringer og suksesshistorier. Dette etterfølges av et fysisk møte og tre digitale møter for oppfølging og veiledning, der menteene presenterer sine utfordringer og får hjelp med idémyldring og problemløsning. Om gruppene ønsker det vil vi legge tilrette for at vi kan bytte ut de digitale samlingene med fysiske. 

Oppgaver: Hver deltaker/deltakergruppe presenterer et spesifikt problem eller mål de ønsker å jobbe med, enten det er å starte en ny gruppe, arrangere en konkurranse eller øke rekrutteringen. Mentorens rolle er å støtte, gi råd og bidra med ideer basert på egne erfaringer.

 

Hva kan du forvente?

  • Fysisk og digitale samlinger: Introduksjon, erfaringsdeling, workshop, og nettverksbygging. Samt evaluering, utfordringer, fremgangsvurdering, og planlegging.
  • Opplæringsmateriell: Retningslinjer, idémyldring, beste praksis, artikler, videoer og kontaktlister.

 

Hvordan kan du bli med?

Mentorer: Hvis du har erfaring innen para-klatring og ønsker å gi tilbake til miljøet, oppfordrer vi deg til å søke som mentor. Din innsikt og erfaring vil være uvurderlig for klubbene som ønsker å utvikle sitt para-tilbud.

Deltakere: Er du klar til å ta neste steg i utviklingen av din klubb og øke kompetansen din? Meld deg på som deltaker for å dra nytte av mentorernes erfaringer og støtte.

 

Bli en del av vårt fellesskap og gjør en forskjell! For påmelding trykk på linken under:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=mTOpXIQRDUOIqBB3Ie97ZotPF3t8pLtOnV4FOLkdIuRUODFTV1BBVDFLUjlVSjhPTFEwSktCS0U1UC4u

 

Logo: SalMar Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva