Klatring / Nyheter / 2024 / NM buldring og Norgeslekene over for i år
Foto: Synne Dagestad (NKF)
Foto: Synne Dagestad (NKF)

NM buldring og Norgeslekene over for i år

Nå er NM buldring og Norgeslekene over for i år. NM buldring var nok en gang en del av NM-veka. Det var storslått oppmøte på buldringa med over 200 deltakere. Både u16, u18, u20 og senior deltok i konkurransen. Norgeslekene hadde 7 deltakere.

NM-buldring - NM-Veka

Arrangementet startet med kvalik fredag ettermiddag og avsluttet med senior finale søndag samme helg. Nrk var til stede for filming under senior finalene. Thilo Schröter buldret seg til toppen på flest buldre og vant i herreklassen med Andreas Kaada og Trym Skuggen Landmark på andre og tredje plass. I Dame klassen var toppen svært tett med Sunniva Øvre-Eide på toppen, Ingrid Kindlihagen som nummer to og Marte Håkenstad Bråten på tredje.

U20 herrer:
1. plass: Scott Elliot Nordstrand (Bergen klatreklubb)
2. plass: Lucas Pereira Sund (Drammen klatreklubb)
3. plass: Håkond Sandmark Sylte (Romsdal Tindegruppe)

U20 Dame:
1. plass: Aurora Straume Karlsen (Bergen Klatreklubb)
2. plass: Amalie Lorentsen Løkenhagen (Drammen klatreklubb)
3. plass: Hannah Haftorsen Skjold (Haugaland klatrelag)

U18 gutter:
1. plass: Gard Bang-Kittelsen (Trondheim klatreklubb)
2. plass: Lukas Vedas Utnes(Tromsø Klatreklubb)
3. plass: Olai Holterman Ødegaard (Kolsås klatreklubb)

U18 jenter:
1. plass: Emmelie Adele Lund Conders (Kolsås klatreklubb)
2. plass: Nora Gullbekk Gustad (Drammen klatreklubb)
3. plass: Kaja Isabelle Moe-Evensen (Oslo klatreklubb)

U16 gutter:
1. plass: Syver Nygaard (Kolsås klatreklubb)
2. plass: Hauk Tangeland Bratland (Oslo klatreklubb)
3. plass: Elias Nilsen van Eijndthoven (Bergen klatreklubb)

U16 jenter:
1. plass: Elise Torstensrud (Oslo klatreklubb)
2. plass: Elunn Love Gammeltvedt (Bratte Rogalands Venner)
3. plass: Virginia Vignal (Bergen klatreklubb)

Vi var utrolig heldige denne gangen med flere gode samarbeid. Lillehammer klatreklubb sto for planlegging og gjennomføring på Tyrili Klatrings arena. Et imponerende stykke arbeid var lagt ned inn mot konkurrasen, og gjennom helgen sørget de for en fin flyt i arrangementet.
Samarbeid som vi var heldige å få med oss var Salmar, La sportiva og Thon.

 

Norgeslekene - Super NM

Norgeslekene som vi vanligvis kaller Super-NM foregikk på Hamar i Espern aktivitetshall. 7 deltakere mellom 13 og 17 år deltok denne gangen. Vi var utrolig heldige som fikk med oss Hedemarken klatreklubb i planlegging og fullføring av arrangementet. Klubbn stilte med kafe, sikrere, dommere og et anlegg perfekt for en slik konkurranse.

Markus Bülow-Berntzen skrudde ti ruter fra grad 3+ til 7. Rutene var både vertikale og overhengdende, så utøverene fikk bryne seg på mye ulik klatring. Mer enn ti sikrere/dommere var også tilstede som gjorde en flott innsats. Best av alt var nok den meget store pallen som ble fraktet til hallen! Samtidig hadde vi et samarbeid med NIF som sto for to frivillige, en fotograf og masse sponsor utstyr som luer og capser samt bandere og plakater. Dette resulterte i et profft arrangement, så tusen takk for all hjelp.

Nikolai Skarstein havnet på første plass, mens Nikolai Halvorsen Systad og Hoang An Khang Nguyen kom på andre og tredje plass. De gjorde alle en flott klatreprestasjon, gratulerer! 

Sammen med Norgeslekene fikk vi delta på banketten sammen med de andre idrettene. Her spiste vi lørdags-taco, uendelig med dessert samt allsang på scenen og disco for de som ønsket å være med på det. Dette ble alt i alt et supert arrangement som vi håper vi kan få være med på igjen.

Takk for samarbeidet!

Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva