Klatring / Nyheter / 2024 / NKF deltar i mentorprogram for økt mangfold i idretten
Gruppe mennesker med ulik aldere og bakgrunn smiler til kamera

NKF deltar i mentorprogram for økt mangfold i idretten

Programmet bryter med tradisjonelle mentorroller ved å la idrettsledere gå i lære hos unge ledertalenter med minoritetsbakgrunn. Målet er å bygge en mangfoldig idrettsorganisasjon der alle har potensiale for å lykkes.

Det er Andreas Eide og Kaisa Helene Haavik Markhus fra styret til Norges Klatreforbund som deltar i Norges Idrettsforbunds (NIF) omvendte mentorprogram.

Klatring er også representert ved Bjørn Omsland som er styreleder i Kolsås klatreklubb. 

Det hele begynte med et fellesmøte mellom de elleve idrettslederne og mentorene i november. En tydelig god match og positiv energi preget samlingen, og begge parter uttrykte engasjement for det kommende mentorforholdet.

Siden da har Andreas Eide møtt sin mentor Patrick Habiyambare to ganger, blant annet på Vulkan klatresenter der Patrick fikk prøvd klatring for første gang. 

Men det handler aller mest om hvilke innspill og nye perspektiver klatringen kan få fra Patrick. 

— Vi så på førere, snakket om rutenavn og billedbrukproblematikk. Patrick utfordrer allerede på ordbruk, for eksempel "minoritetsbakgrunn". Jeg får nye perspektiver, sier Andreas.
 
Programmet, som strekker seg til mars 2024, er strukturert gjennom tre fysiske samlinger og tre individuelle møter. Catalysts, en anerkjent aktør innen mangfold, inkludering og mentoring, leder programmet.  
Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva