Klatring / Nyheter / 2024 / Årets Klubb og årets ildsjel
Foto: NKF
Foto: NKF

Årets Klubb og årets ildsjel

Årets ildsjel og årets klubb er kåret for 2023! Les juryens mening her:

På klatretinget ble årets Ildsjel og årets Klubb kåret. Det var flere andre flotte nominerte, men juryen gikk for de som på mange måter toppet listen for 2023. 

 

Årets Ildsjel

Etter juryens mening er årets Ildsjel en person i en klasse for seg, uten forkleinelse for de andre velfortjent nominerte. Ildsjelen har vært en iherdig og alltid innsatsvillig ressursperson i klatremiljøet, både i egen klubb og nasjonalt, gjennom mer enn 30 år. Mest bemerket har han gjort seg som norsk klatresports faste kronikør og historieskriver, gjennom dusinvis av artikler, bøker og en mye lest privat blogg.

Men han har gjort en enda viktigere innsats i sin egen klubb og sitt eget klatremiljø. Han har vært styreleder i klubben i mange år, samtidig som hans dedikasjon til ungdomsgruppa, som han stiller opp for tre ganger i uken, er enestående. Han måtte overtales til å komme på klatretinget, siden ungdomsgruppa egentlig hadde høyere prioritet.

Med utgangspunkt i lang erfaring, kompetanse og mest av alt personlige egenskaper – klarer han å skape samhold, et positivt- og trygt læringsmiljø og mestring og utvikling for alle deltagende.

Med sitt våkne blikk, nese for timing og evne til å kommunisere med glimt i øyet – klarer han å nå frem til en betydelig flora tenåringspersonligheter med ulike individuelle forutsetninger. Hans innsats, basert på betydelig erfaring og et stort hjerte, er fantastisk.

Engasjementet stopper ikke her, for han har også bidratt til å utvikle og vedlikeholde mange klatrefelt og ruter, og han har stilt opp og gjort en utmerket jobb som kommentator på flere streamede konkurranser.

Han jobber hardt for medlemmenes utvikling og samhold, og fortjener virkelig en pris.

Prisen for årets Ildsjel gikk til Geir Arne Bore.

 

Årets Klubb

Oslo klatreklubb fikk prisen for årets klubb!

Årets klubb er en litt yngre klubb som har stort engasjement for og blant sine medlemmer, med godt samhold og sterk frivillig innsats. Klubben arrangerer store konkurranser, vektlegger et solid fellesskap og klarer å stille med et stort antall frivillige både på sine egne og naboklubbenes konkurranser.

Solidariteten blomstret i 2023 da de kastet seg rundt sammen med naboklubben og arrangerte Norgescup og Nordisk i buldring på svært kort varsel og løste et akutt problem. De har gode treningsgrupper i alle aldre, treningssamlinger på tvers av aldre og filmkvelder for alle sine medlemmer. Klubben utmerker seg med virkelig å satse på klatrere med funksjonsnedsettelser, og har skapt et omfattende tilbud til paraklatrere – alt sammen frivillig basert, uten ansatte.

De legger stor vekt på å skape en trygg arena der utøverne kan være seg selv, alltid ha det gøy når de møtes og alltid være der for hverandre som et lag.

 

Andre nominerte var Romsdal Tindegruppe og Bergen klatreklubb, samt Kristian Gjerding og Jørn Reidel.

Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva