Historisk klatredag på Vulkan i Oslo

29. Sep 2023

For aller første gang har Super NM blitt arrangert. Lørdag 23. September møttes sju klatrere til dyst i Vulkan klatrehall i Oslo.

Konkurransen er for klatrere over 13 år med utviklingshemming og utviklingsforstyrring. Deltakerne var mellom 13 og 25 år.  

En av disse var Adrian Oleander Vik Burkeland (16) fra Gneist klatreklubb i Bergen. Han fikk høre om konkurransen av moren sin, og tenkte at det kom til å bli gøy både med Oslo-tur og å prøve noe nytt:  

– Jeg syns det var spennende å finne ut hvor mye jeg kunne takle og hvor mye jeg kunne pushe meg selv.  

Klatrerne kunne prøve seg på åtte ulike ruter, og samlet poeng ut fra hvor langt opp de kom. Det ble andreplass på Adrian, som kom til toppen på syv av rutene.  

– Jeg er veldig overrasket og fornøyd med hvordan det gikk, sier han. Det var uvant å konkurrere. Hardt, med nesten konstant fysisk aktivitet, mye lyd og mye folk. Men det var gøy! 

(artikkelen fortsetter under bildet) 

Adrian i aksjon under Super NM. Foto: Kyrre Buxrud

NKF arrangerte Super NM fordi vi ønsker å gi alle klatrere som har lyst til å konkurrere, muligheten til å gjøre nettopp dette. En konkurranse er ikke bare noe å trene mot, men kan også være en viktig sosial arena:  

– I konkurranser møtes klatrere på tvers av klubber og du blir del av et større miljø, sier fagkonsulent Kjersti Gausvik.  

I tillegg til klatrere og frivillige, kom NRK til Vulkan på lørdag. Du kan se reportasjen i Dagsrevyen her

Super NM vil bli arrangert igjen på Lillehammer i mars 2024.

Det skjer som en del av Norgesleker, et nytt nasjonalt idrettsarrangement der utøvere med utviklingshemminger fra både vinter- og sommeridretter skal konkurrere og oppleve sosialt fellesskap. Det vil komme mer informasjon om dette. 

Relaterte artikler

26. Apr 2021

Endret terminliste våren 2021

De nasjonale retningslinjene for idrettsarrangementer er dessverre fortsatt svært strenge, så vi ser oss derfor nødt til å avlyse norgescupkonkurransene som skulle vært avholdt i mai. NM i buldring blir flyttet til 14.-15. august.

11. Jan 2021

Hva skjer med nasjonale konkurranser i 2021

NM i Sogndal 22.-23. november 2020 ble som kjent avlyst på grunn av innstramminger i nasjonale retningslinjer for antall personer som kan samles på idrettsarrangement fra 200 til 50. Mandag 4. januar kom nye innstramminger med inntil 10 personer (ikke fastmonterte seter) eller 200 personer (fastmonterte seter).

28. Aug 2019

Stemningsrapport fra junior-VM i Arco

Vi kan rapportere om god stemning i laget i fantastiske Arco. Dagene går til konkurranser i led, buldring og speed, trening i Brixen, der noen av våre skal delta i EM buldring om ikke mange helger.

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge