Sterkt konkurransecomeback for Sunniva

04. Sep 2023

Etter skade og et konkurranseopphold på ni måneder, kom Sunniva Øvre-Eide meget sterkt tilbake i helgas Eurocup i Italia. Med semifinale og 10.-plass fikk hun sitt beste senior-resultat noensinne.

— Jeg fikk fighta helt til slutten, og det er jo akkurat det en utøver ønsker – å komme helt til bristepunktet.  

Sunniva (19) forteller oppglødd om semifinalen i helgas Europacup. Hun reiste til Italia for å sjekke formen og forfriske konkurranserutinene, før junior-EM om to uker.  

For 2023 har ikke gått helt etter planen. I februar brakk hun kragebenet og røk en sene i en ikke-klatrerelatert ulykke. Skaden måtte opereres og året har bydd på en møysommelig opptreningsprosess.

Først i slutten av juni, fikk Sunniva grønt lyst av fysioterapeut til å “gå på” som hun ville.  

— Da ble jeg sånn: “Åj, nå må jeg begynne å klatre mye og trene for konkurransene.” Det funka ikke helt, kroppen var ikke klar for å klatre så mye og så hardt.  

Derfor har fokuset vært å klatre for gøy og klatre for å bli frisk, deretter se om det rekker til konkurransene. Og det fikk vi svar på i helga.  
 

To glade semifinalister!

Både Sunniva og Ingrid Kindlihagen gikk videre til semifinale, og kunne dermed samarbeide om å lese ruta som skal klatres. Utøverne får seks minutter på seg, før de må inn i isolasjon, og deretter kommer ut for å klatre en etter en.

Ingrid har også en skade i venstre skulder, og klatrerne så kjapt at ruta bød på et tidlig flytt som var litt “skummelt” for dem.  

— Jeg drev mye og tenkte på den etterpå, sier Sunniva.  

Hun har som rutine å tegne rutene med en gang hun har løpt inn i isolasjon. Og nå var spørsmålet om skuldra ville “holde” i et flytt med en stor undercling. 

  • Se semifinalen her. Ingrid Kindlihagen klatrer på ca 13:21 og Sunniva Øvre-Eide på ca 42:23.  

— Jeg kom meg forbi flyttet! Og da kunne jeg få en shake, se oppover og planlegge litt. Det er ganske hardt videre, og var gøy å pushe seg. Skulle selvfølgelig ønske jeg kom lenger, men dette var maksen min. Det var deilig. Jeg gjorde ikke noe feil, alt gikk som jeg hadde tenkt.  

Det kunne vel ikke blitt en bedre oppvarming til junior-EM i Helsinki – som går av stabelen 15 - 16. september. Det blir Sunnivas aller siste juniorkonkurranse:  

— Det er mange sterke som skal dit, men finale er definitivt et mål!  

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge