Junior-VM rett rundt hjørnet

16. Aug 2023

Fem gira utøvere er på vei rundt halve verden for å klatre i junior-VM.
I Seoul, Sør-Korea venter ti dager med konkurranser i led og buldring.  

“Målet er å få alle i semifinale,” sier Theodor Kirkebø. “Det skal litt til, men kan skje. Jeg gleder meg iallfall til å ta i og vise hva jeg kan.”  

Verdensmesterskapet foregår fra 18. – 27. august. Den norske troppen på fem er Trym Skuggen Landmark (U20), Theodor Kirkebø (U20), Emmelie Conders (U18), Sverre Blixt (U18) og Ola Vekve (U16).

Hele gjengen skal konkurrere i både led og buldring. Vi får tatt en prat med Trym, Theodor og Sverre mens de slapper av sammen i Oslo dagen før avreise.

 – Det er et veldig stort event med mange utøvere, og jeg tror venuen blir veldig kul. Så jeg skal prøve å nyte det og klatre så godt jeg kan. 

Konkurransen foregår på Seoul Mountain Climbing & Culture Center, og klatringa skal skje utendørs. Foto: IFSC

Theodor forteller entusiastisk at mesterskapet foregår i det som er en stor klatrenasjon, og slik får turen også en ekstra dimensjon. 

– Sør-Korea og Japan er destinasjoner man må reise til som klatrer. Det er utrolig mange gode klatrere derfra, og som følge av det blir det mange gode sentere og sånn, forklarer han.

Trym stemmer i: “Det er så langt unna Norge vi kommer, så det blir spennende.”

Mye blir annerledes 
Den lange avstanden fører naturligvis også med seg en ganske betydelig tidsforskjell.  

Sør-Korea ligger syv timer foran Norge, og lagleder Sunniva Eik Haave har satt gjengen i gang med å justere døgnrytmen.  På spørsmål om hvordan det går, bryter gutta ut i latter: 

– Nei, å stå opp åtte er tidlig nok for Trym og meg. 

Theodor må være ærlig på det. Men Sverre har vært litt ivrigere. 

– Jeg står opp seks. Det er ikke så ille, da.

Han, Emmelie og Ola har kortest tid på å akklimatisere seg når de er framme i Seoul. Det har kvalifisering på led allerede 18. august, dagen etter ankomst. Så følger ni intensive dager med kvalifiseringer, semifinaler og finaler i de ulike aldersgruppene og disiplinene. 

Det blir intenst, og å konkurrere er alltid nervepirrende. Men strategien for å prestere er klar: 

– Ha troa på seg selv. Tenke at man gleder seg, dette er livet! 

Relaterte artikler

26. Apr 2021

Endret terminliste våren 2021

De nasjonale retningslinjene for idrettsarrangementer er dessverre fortsatt svært strenge, så vi ser oss derfor nødt til å avlyse norgescupkonkurransene som skulle vært avholdt i mai. NM i buldring blir flyttet til 14.-15. august.

11. Jan 2021

Hva skjer med nasjonale konkurranser i 2021

NM i Sogndal 22.-23. november 2020 ble som kjent avlyst på grunn av innstramminger i nasjonale retningslinjer for antall personer som kan samles på idrettsarrangement fra 200 til 50. Mandag 4. januar kom nye innstramminger med inntil 10 personer (ikke fastmonterte seter) eller 200 personer (fastmonterte seter).

28. Aug 2019

Stemningsrapport fra junior-VM i Arco

Vi kan rapportere om god stemning i laget i fantastiske Arco. Dagene går til konkurranser i led, buldring og speed, trening i Brixen, der noen av våre skal delta i EM buldring om ikke mange helger.

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge