Syv norske utøvere til VM i klatring

31. Jul 2023

De neste 12 dagene skal verdens beste klatrere konkurrere i VM i Bern, Sveits. Tross tøff konkurranse er håpet at det norske laget tar med flere medaljer hjem.

I år deltar over 400 klatrere, flere enn noen gang tidligere. Både medaljer og kvalifisering til OL står på spill. Norge stiller med syv utøvere i verdensmesterskapet som går fra 1. - 12. august.

– Finalehåpet ligger på paraklatrerne, konstaterer sportssjef Nicki Horak.  

De har allerede utmerket seg med gode resultater i år. Dina Eivik har tatt to gull i World Cup, mens Isak Ripman har både sølv og bronse, og Sebastian Menze en sterk fjerdeplass. Og nå har de en god mulighet til å få Norges første VM-medaljer i klatring. 

– Det burde kunne gå veldig bra, og jeg har et lite håp om at det kan holde til gull hvis alt går veien, sier en håpefull Isak Ripman. Han vet at marginene i toppen er små. Alt fra ruteskruinga til formtopping skal stemme. 

Svaret på hvordan det går med paraklatrerne får vi ikke før 8. og 10. august. 

For aller først er det de funksjonsfriske utøverne som skal måle krefter, teknikk og taktikk mot resten av verden. Kvalifisering i led og buldring er allerde onsdag og torsdag denne uka. Finalene er til helga. 

I år stiller Anne Ackre (led og buldring), Tina Johnsen Hafsaas (led), Sunniva Eik Haave (buldring) og Regine Storaa (buldring). 

På en god dag kan semifinaler være innenfor rekkevidde, tror lagleder Patrick Pedersen.

Sportssjef Horak er spesielt nysgjerrig på hva Ackre kan få til i sitt første verdensmesterskap for seniorer. Selv om hun skal konkurrere i begge disipliner, har ikke klatreren helt tatt innover seg at hun er på vei til VM: 

– Nervene har ikke kommet helt ennå, men det gjør de sikkert når jeg er framme i Bern. Jeg gleder meg veldig, spesielt til buldringa. Tror det blir skikkelig gøy!  

Øverst f.v: Sunniva Eik Haave, Tina Johnsen Hafsaas, Regine Storaa, Anne Ackre, Sebastian Mense, Dina Eivik, Isak Ripman

Relaterte artikler

26. Apr 2021

Endret terminliste våren 2021

De nasjonale retningslinjene for idrettsarrangementer er dessverre fortsatt svært strenge, så vi ser oss derfor nødt til å avlyse norgescupkonkurransene som skulle vært avholdt i mai. NM i buldring blir flyttet til 14.-15. august.

11. Jan 2021

Hva skjer med nasjonale konkurranser i 2021

NM i Sogndal 22.-23. november 2020 ble som kjent avlyst på grunn av innstramminger i nasjonale retningslinjer for antall personer som kan samles på idrettsarrangement fra 200 til 50. Mandag 4. januar kom nye innstramminger med inntil 10 personer (ikke fastmonterte seter) eller 200 personer (fastmonterte seter).

28. Aug 2019

Stemningsrapport fra junior-VM i Arco

Vi kan rapportere om god stemning i laget i fantastiske Arco. Dagene går til konkurranser i led, buldring og speed, trening i Brixen, der noen av våre skal delta i EM buldring om ikke mange helger.

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge