Vi fikk se sterke prestasjoner i helgens Junior NM!

31. Mai 2023

I helgen ble Junior NM i led og buldring arrangert av Romsdal Tindegruppe i det nybygde Molde Klatresenter. Det var hele 151 deltagere på buldrekonkurransen og 114 deltagere på led konkurransen.  

Konkurransehelgen ble innholdsrik for både arrangører og deltakere. Det var lagt opp til et tettpakket program med kvalik buldring på lørdagen, finaler på søndagen og kvalik og finale for led på mandagen. 

Konkurranseansvarlig i NKF, Jørn Andor Øwre Smørbøl oppsummerer helgen slik: «Jeg tror de fleste sitter igjen med en positiv opplevelse etter helgen, og mange nye erfaringer å bygge videre på. De færreste er vant til å konkurrere så mye over en så kort periode, men de så ut til å takle det bra - og det var mange brede  smil» 

Sportssjef, Reino Horak er godt fornøyd med nivået og prestasjonene han fikk se i helgens Junior NM:

«Det var en tøff konkurranse der ruteskruingen var lagt opp til mesterskapsnivå med skruing for de beste. Buldrefinalen i U20 jenter ble utrulig spennende der Pernille Tvedt fra Trondheim Klatreklubb tok gullet med 4 sekunders margin til Nora Hovde fra Trondheim Klatreklubb. Pernille Tverdt tok også hjem gullet i led konkurransen. Like spennende ble det i U20 gutter mellom Trym Skuggen Landmark og Teodor Kirkebø, begge fra Kolsås Klatreklubb, der Trym Skuggen Landmark endte med gullet i både buldring og led. 

I U18 klassen var det to overlegene vinnere i Sverre Blixt og Emmelie Conders fra Kolsås Klatreklubb. Begge tok hjem seieren i både buldring og led på en overlegen måte.  I den yngste klassen, U16 ble det jevnt og spennende med flere gullkandidater. Ola Vekve fra Romsdal Tindegruppe endte med gull i led og sølv i buldring og Otte Hustad, også fra Romsdal Tindregruppe, med det omvendte. I jenteklasse var det flere som var med i medaljestriden, men den som til slutt endte på topp i både buldring og led var Elunn Grammeltvedt fra Bratte Rogalands Venner»

Vi gratulerer alle utøvere med en kjempeinnsats i et NM der mange fikk kjenne at huden på fingrene ble sår etter tre dager med konkurranse. 

Fullstendige resultater fra konkurranser finner du her:  

Resultatliste buldring: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQm7n-9I7Tug_ZM0hFIuYM7EoFoMKRgClBljbkbso-ThZojO_8dYGjW8KT8qMXiP1KNf56oyhiZac51/pubhtml?gid=1228294208&single=true 

Resultatliste led: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSmsC77v3u40s8UafeAEJ4xNdWxCtrKIuOS9n3rIcm1SlQmY6y6GZ9-EHNtXvy37AyHzWOtOXWRVlIF/pubhtml?gid=1919809877&single=true 

Resultatliste Combined: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSmsC77v3u40s8UafeAEJ4xNdWxCtrKIuOS9n3rIcm1SlQmY6y6GZ9-EHNtXvy37AyHzWOtOXWRVlIF/pubhtml?gid=431146402&single=true 

Tusen takk til dommer, rutesettere, resultatservice, Molde Klatresenter og sist, men ikke mist Romsdal Tindegruppe og alle frivillige som stilte opp i løpet av helgen.Uten dere, ingen konkurranse!
 
Presisering vedrørende kåringen av Combined vinnere på Junior NM 

Etter kåring av Norges første vinnere i combined i Molde, ønsker NKF å presisere noen punkter for kåringen. Så lenge OL- disiplinen «Boulder & Lead» arrangeres, er det også ønskelig at det kåres Norske mestere i disiplinen – combined, altså totalvinner av NM i buldring og NM led. 

Reglverket sier at om det ikke avholdes en separat konkurranse i disiplinen, «Boulder & Lead», skal kvalifiseringsresultatene fra enkelt konkurransene NM i bulder og NM i led regnes sammen for å kåre en vinner i «Boulder & Lead (combined)». Under jr. NM i Molde, ble det kåret vinnere i enkeltkonkurransene jr.NM buldring og jr.NM led – og ut  fra kvalik resultatene i jr.NM bulder og jr.NM led kårades vinner i "combined"

Hvorfor brukte vi kvalikresultatene? 

Grunnen til å bruke kvalifiseringsresultatene er å gi alle den samme mulighet til å få et samlet resultat i combined. Dette betyr at alle som konkurrerer i begge disipliner har de samme forutsetninger for et sammenlagtresultat. Om man bruker finaleresultatene gis ikke alle muligheten til dette, da finalistene samler poeng over flere konkurranser, enn de som ikke kommer videre fra kvalifisering.  

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge