Landslaget som dro til Bergen for å bli bedre

01. Mar 2023

Mye lærdom og såre fingre da landslaget tilbrakte helgen i Bergen på samling

Bergen klatreklubbs flotte anlegg Vestveggen på Åsane var bakteppet da hele 21 utøvere benyttet helgen til å bli skjerpe kunnskap, teknikk og krefter. Denne gangen omfattet samlingen utøvere på para og junior, samt utviklingslag - og en gjest fra Danmark.

Opplegget var flerdelt, med mål om å få påfyll på hele skalaen: led, buldring, skadeforebygging, mental trening og konkurransesimulering. Selv med rotasjon på gruppene var gjengen med landslagstrøyer et markant innslag på senteret.

Folkene bak
Teamet som kjørte samlingen bestod av lagledere Sunniva Eik Haave og Kjersti Gausvik som hadde tatt med seg Oskar Tang Paulen, rutesetter og trener, fra OK. Seniorutøver Ingrid Kindlihagen var også med, dels som deltaker - men også for å gi råd og støtte til juniorutøverne. Even Bjoarvik fra Olympiatoppen var hentet inn for leksjon i mental trening.

Bedre buldere
Det var dessverre ikke mulig å få laget egne buldere eller ruter for landslaget på denne samlingen, og selv om senteret bød på gode utfordringer i det som allerede var skrudd, var det en klar tilbakemelding fra utøverne at det er behov for å trene på konkurransespesifikk skruing.

Utover behovet for konkurranseskruing var alle deltakerne veldig fornøyd med samlingen, og især at organisering og opplegg var vel gjennomført.

Vi ser frem til å se våre utøvere i konkurransene utover året, både internasjonalt og her i landet, og håper denne samlingen vil bidra til å styrke nivå og plasseringer!

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge