Solid utbytte på samling i Gøteborg

13. Okt 2022

Mellom konkurranser er livet til en landslagsutøver en blanding mellom trening i sitt hjemmemiljø og samlinger med resten av laget. Sist uke var det høstferie for mange i Norge, men for landslaget var det duket for en innholdsrik og lang samling i Gøteborg.

Sportssjef Nicki Horak gir følgende redegjøring:

- "Vi har ikke hatt en skikkelig lang fysisk samling med hele gjengen, både seniorer og juniorer, og er veldig glade for at vi fikk dette til nå.

At samlingen ble gjennomført etter sesongslutt håper vi skal få en positiv effekt, da utøverne drar hjem til en periode med trening hjemme full av nye impulser og lærdom. Vi fikk med coacher på høyt internasjonalt nivå, som bidrar ytterligere til nivåheving av utøvernes egeninnsikt og kompetanse.

Samlingen hadde alle elementer, fra mental trening til teknikk og konkurransesimulering. Vi får på en slik samling muligheten til å se nivået på utøverne helhetlig, og i forhold til hverandre. Dette gir bedre grunnlag for blant annet uttak. Videre fungerte oppsettet med trening og hvile, opp i mot type klatring og andre økter, veldig bra".


Isak Ripman klatrer "finale" i konkurransimuleringen - og det ble topping! (Foto: NKF/Chad Stokes)

Følgende coacher bidro under samlingen:

 • Urh Cehovin: Landslagstrener for Slovenia, tidligere utøver på worldcup-nivå.
 • Luca Muzar: Engasjert av slovenske landslaget, spesialist på å sette konkurransebuldere og konkurransesimuleringer. 
 • Maxi Klaus: Trener for det tyske landslaget, først og fremst på tau. Har tidligere vært rutesetter for IFSC i mange år.
 • Jamie Vardy: Trener for det britiske junior- og paralandslaget.

I tillegg disponerte Klätterlabbet klatresenter sin hovedrutesetter, Jenny Leandersson, som gjorde en fantastisk jobb både før og under samlingen. 

Joel Frans, rutesetter i Tromsø KK, stilte på egen regning for å bidra - og lære - under samlingen. Han skal sammnen med Adam Pustelnik sette ruter til NM led i Tromsø i november, og drar nok god nytte av lærdom fra uken i Gøteborg.


Theodor Kirkebø fikk utfordret fleksibiliteten på konkurransebuldere i Gøteborg (Foto: NKF/Chad Stokes)

Klätterlabbet i Gøteborg utgjorde en eksepsjonelt bra arena for samlingen. Klatresenteret er en del av Chalmers universitet, og eies faktisk av en studentorganisasjon. 

- "Det var veldig enkelt å være på Klätterlabbet med tanke på logistikk (reise, overnatting, mat, sosialt, fritid), og rent økonomisk var det en veldig fordelaktig løsning for oss. Vi fikk bokstavelig talt nøklene til senteret og kunne gjøre som vi ville" sier sportssjef Nicki, som ikke får rost senterleder Christian Novak nok.


Utøverperspektivet kommer fra Sunniva Eik Haave, som i tillegg til å være på seniorlandslaget også er ansatt som lagleder for juniorene:

-"Det var utrolig gode trenere/coacher på plass under samlingen. De kom med mange gode innspill og jeg tror alle opplevde å lære noe.

Buldringen hadde en del fokus på koordinasjon og pressing, og mye kroppsposisjonering. På led tok vi med oss dette med kroppsposisjonering, men fikk også innspill på effektivitet i veggen og hvordan klare å kjempe ut noen ekstra flytt når man er sliten! 

Alt i alt var det en gøy uke som gjorde huden tynn og kroppen sliten, men hodet litt klokere!"

 

 • Samarbeidspartnere:
 • La Sportiva
 • CAMP
 • Beal
 • Bridgedale
 • Stiftelsen Vi
 • Thon Hotels
 • Antidoping Norge