NKF gir sin støtte til Elnaz Rekabi

19. Okt 2022

Ifølge internasjonale medier har den Iranske klatreren Elnaz Rekabi vært savnet etter det asiatiske mesterskapet i klatring, der hun klatret uten å være iført hijab

De senere år viser historien at offentlig opptreden uten hijab innebærer risiko for arrestasjon og forfølgelse for iranske kvinner, og det er usikkerhet om hennes videre skjebne etter at hun er kommet tilbake til hjemlandet.

Det finnes mye uoffisiell informasjon rundt situasjonen, og Norges Klatreforbund (NKF) deler manges bekymring for Rekabis sikkerhet.

NKF ønsker å vise sin fulle støtte til Rekabi, og til alle idrettsutøvere, for retten til å utøve sin idrett fritt og sikkert og til å ytre seg fritt. En eventuell straffeforfølgelse vil være i strid med menneskerettighetene og fullstendig uakseptabelt. Vi oppfordrer NIF og norske myndigheter til å gjøre dette klart overfor sine iranske motparter.

Vi viser også til uttalelse om saken fra IFSC.

 

Foto: Instagram/Elnaz Rekabi

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge