Lansering av kompendiet Trening i klatring for barn og ungdom

25. Okt 2021

Vi har lansert "Trening i klatring for barn og ungdom"!

Alle barn og ungdom som klatrer, fortjener kompetente trenere som kan ivareta deres behov i et trygt og spennende miljø med fokus på klatreglede hele livet. For å sikre at barn og ungdom møter kompetente trenere som er til stede for dem på deres premisser, utdanner Norges klatreforbund (NKF) Trener 1.

I dette kompendiet har vi sammenfattet relevant informasjon om hvordan du kan være en god trener i klatring, med fokus på trening av barn, ungdom og utøvere på nybegynnernivå. Vi har forsøkt å bygge bro mellom generell trenerlitteratur og klatring som idrett.

Kompendiet er ment for dem som ønsker å være breddetrenere. Derfor har vi fokusert på trening av barn opp til tolv år og ungdommer som ikke satser på konkurranseklatring, men som ønsker å trene klatring.

Du kan lese den HER

Tips: på menylinjen kan du laste den ned i PDF-format, om du liker det bedre. 

Kompendiumet er del av prosjektet Kompetanseløftet som er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Relaterte artikler

08. Jan 2021

Ønsker du utvikle morgendagens klatretrenere?

Norges klatreforbund søker trenerutviklere til å utvikle morgendagens trenere for barn og ungdom! Som trenerutvikler vil du holde NKF sine trenerkurs nivå 1 og 2, samt bidra til andre kompetansehevende tiltak og nettverksbygging for trenere. Søknadsfrist 31. januar!

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge