Lansering av utviklingstrapp i klatring

30. Sep 2021

Nå er den endelig her: utviklingstrappen for klatring er lansert!

Vi i Norges klatreforbund er stolte av å presentere den norske utviklingstrappen i klatring. Dette dokumentet tilbyr et solid rammeverk for kartlegging og veiledning for utvikling i klatring.

Når forbundet nå lanserer denne utviklingstrappen håper vi at den skal prege hvordan barn og ungdom blir møtt og trent i våre klubber. Det er lagt særlig vekt på mestringsutvikling og utvikling ut fra utøvernes eget potensial, og ikke minst på det viktigste av alt: livslang glede av klatring!

Utviklingstrappen er resultatet av et samarbeid der vi har kunnet trekke inn beste praksis fra trenere av barn og ungdom i klatremiljøet, fagmiljøet på Olympiatoppen og fagbøker om treningslære. Modellen har også hentet inspirasjon fra Long-Term Athlete Development (LTAD) Sport Climbing, Canada, og utviklingstrapper i andre idretter. Vi ønsker å rette en takk til alle som har bidratt med sin fagkunnskap og entusiasme i arbeidet. 

Du kan lese den HER

Tips: på menylinjen kan du laste den ned i PDF-format, om du liker det bedre. 

Utviklingstrappen er del av prosjektet Kompetanseløftet som er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Relaterte artikler

27. Mar 2023

Nordisk meisterskap og Noregscup i buldring – den største nokon gong!

I helga var Nordisk og Norgescup i buldring i Oslo. Med 352 påmeldte gira ungdommar og vaksne var konkurranse så stor at fleire klatresenter i Oslo var forvandla til konkurransearena. Noreg stilte sterkt med 211 norske, mens resten av Norden stilte med om lag 150 deltakarar.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge