Lansering av utviklingstrapp i klatring

30. Sep 2021

Nå er den endelig her: utviklingstrappen for klatring er lansert!

Vi i Norges klatreforbund er stolte av å presentere den norske utviklingstrappen i klatring. Dette dokumentet tilbyr et solid rammeverk for kartlegging og veiledning for utvikling i klatring.

Når forbundet nå lanserer denne utviklingstrappen håper vi at den skal prege hvordan barn og ungdom blir møtt og trent i våre klubber. Det er lagt særlig vekt på mestringsutvikling og utvikling ut fra utøvernes eget potensial, og ikke minst på det viktigste av alt: livslang glede av klatring!

Utviklingstrappen er resultatet av et samarbeid der vi har kunnet trekke inn beste praksis fra trenere av barn og ungdom i klatremiljøet, fagmiljøet på Olympiatoppen og fagbøker om treningslære. Modellen har også hentet inspirasjon fra Long-Term Athlete Development (LTAD) Sport Climbing, Canada, og utviklingstrapper i andre idretter. Vi ønsker å rette en takk til alle som har bidratt med sin fagkunnskap og entusiasme i arbeidet. 

Du kan lese den HER

Tips: på menylinjen kan du laste den ned i PDF-format, om du liker det bedre. 

Alle klubben vil få et par eksemplar tilsendt så snart den er klar fra trykkeriet 

Relaterte artikler

08. Jun 2021

Utlysning - Mesterskapsanlegg for klatring

Norges Idrettsforbund er i gang med ny Nasjonal Anleggsplan med 6 års perspektiv fra 2021/2022. NKF har gitt sitt innspill til mesterskapsanlegg for alle regioner/landsdeler og inviterer NKF klubber til å søke om status som «Mesterskapsanlegg».

18. Mai 2021

Hurra! Klatreøkta er lansert!

Klatreøkta er NKF sin øvelsesbanken, det er en konkretisering av utviklingstrappen som er lett å ta i bruk av alle som trener barn og ungdom. Dette er noe som er særlig etterlengtet i våre klubber.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge