Finalistene til OL i klatring er klare - her er utøverne som skal kjempe om tidenes første OL-medaljer i klatring!

04. Aug 2021

Kvalifisering for klatring kombinert ble gjennomført i går og i dag, og det er nå klart hvilke 16 utøvere som skal videre til finalen for å kjempe om medaljeplass.

I klatring i OL konkurrerer utøverne i speed, buldring og led, og total plassering bestemmes ut fra resultat i alle tre disiplinene. Les mer om formatet her.

Finale for herrer er i morgen torsdag, kl 10.30 norsk tid, og finale for damer er på fredag, også kl 10.30 norsk tid. Finalene kan man se på Eurosport 1 eller Discovery+.

Her er de åtte kvinnene og åtte mennene som går videre til finale:

Damer

1. Janja Garnbret (SLO)              

2. Chaehyun Seo (KOR)

3. Miho Nonaka (JPN)   

4. Akiyo Noguchi (JPN) 

5. Brooke Raboutou (USA)

6. Jessica Pilz (AUT)

7. Aleksandra Miroslaw (POL)

8. Anouck Jaubert (FRA)

Herrer

1. Mickael Mawem (FRA)

2. Tomoa Narasaki (JPN)

3. Colin Duffy (USA)

4. Jakob Schubert (AUT)

5. Adam Ondra (CZE)

6. Alberto Ginés López (ESP)

7. Bassa Mawem (FRA)

8. Nathaniel Coleman (USA)

Bassa Mawem fra Frankrike skadet seg dessverre stygt i venstre arm under led konkurransen og han kommer derfor ikke til å delta i finalen. Hans plass vil ikke bli erstattet så det vil være 7 utøvere i herre finalen i morgen, og Bessa står med åttendeplass i endelig resultat.

Visste du at Adam Pustelnik, som bor i Norge og arbeider på Oslo klatresenter er head rutesetter for ledklatringen i OL?

Adam har også vært rutesetter på mange av våre nasjonale konkurranser de siste årene, og har vært med på å utvikle rutesetterutdanning for NKF, som lanseres denne høsten.

Rutesettingen er hele nøkkelen til en god klatrekonkurranse, både for tilskuere og utøvere. Adam er en dyktig rutesetter med lang erfaring med å skru til internasjonale konkurranser, og vi vet han kommer til å sørge for et bra show for oss som ser på, og spennende utfordringer for utøverne.

Vi gleder oss til finalen!

Foto: Bassa Mawem of France achieved the first ever Speed Olympic Record with 5.45 seconds at the Olympic Games Tokyo 2020/ Leo Zhukov/IFSC

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund