Konkurransesesongen er i gang igjen! Internasjonalt.

28. Apr 2021

Etter en lang pause har omsider konkurransesesongen internasjonalt begynt igjen, og vi har vært med i Østerrike og Sveits!

Det var utøverne Ingrid Kindlihagen, Regine Storå og Emma Wollebæk som stilte fra Norge på årets første konkurranser. Damene deltok på to konkurranser under oppholdet; europacup i buldring i Klagenfurt, Østerrike, og verdenscup i buldring i Meiringen, Sveits

Det hele begynte med europacup i Klagenfurt. De tre damene, Regine som førsteårs seniorer, Ingrid og Emma som fortsatt er i juniorklassen, bega seg ut på årets første europacup i buldring i seniorklassen. Ingrid, som tidligere har hatt flere topplasseringer i nasjonale konkurranser, melder om at det var en bra konkurranse, og at det var gøy å endelig være tilbake i veggen for å konkurrere.

«Jeg har savnet det veldig mye «…» og jeg koste meg masse. «…» Gleder meg til flere konkurranser!» 

xx

Etter en hard kvalik klarte Ingrid som eneste norske dame å kvalifisere seg til semifinale. Dette gjorde hun med to topper og fire soner med henholdsvis tre og syv forsøk. Sportsjef Reino Horak mente det var en for hard semifinale, likevel endte Ingrid til slutt på en utrolig bra 18. plass. Dette er en så bra plassering som gjør at Ingrid klarte å kvalifisere seg til seniorlandslaget. Gratulerer!

Regine og Emma, som også er i det nasjonale toppsiktet, endte på 46.- og 41. plass med totalt 46 påmeldte. Nivået ligger høyt i Europa, så alt i alt var dette super innsats av våre norske utøvere.

I løpet av den ti dager lange reisen hadde laget mye tid mellom konkurransene i Klagenfurt og Meiringen. I det ledige tidsrommet fikk trioen blant annet gjennomført en konkurransesimulering og en bevegelighetsøkt. Konkurransesimuleringen foregikk på finalebulderne fra europacupen, noe som er god oppladning til Meiringen.

Etter fire dager var det igjen klart for full konsentrasjon og fokus. Det var tid for årets første senior verdenscup. Ettersom en verdenscup åpner opp for enda flere nasjoner, betyr det også et stigende antall påmeldte. Det var totalt 70 påmeldte i motsetning til 46 som det var i Klagenfurt. Etter kvaliken forteller Ingrid at:

«Bulderne var lettere enn jeg så for meg, men man måtte ha 4 topp og 5 soner for å gå til semifinale, så tror nok det var litt lettere enn det vanligvis er.»

Ingrid endte til slutt på 55. plass med to topp og tre soner på fem og ni forsøk. Regine, som har to topplasseringer fra nordiske juniormesterskap i buldring, forteller at selv om bulderne var harde føltes det ikke «umulig».

«Nivået var veldig høyt, men med enda mer trening er det ikke uoppnåelig å kunne toppe noen buldre i world cup.»

Regine fra Bodø legger også til at det var gøy å kjenne på spenningen og konkurransefølelsene igjen, ettersom at det er 1,5 år siden hun deltok på en buldrekonkurranse. Regine og Emma endte på delt 63. plass med null topp og én sone, hvor begge fikk sonen på ett forsøk.

Det var mye som skulle passes på for å sikre et trygt opphold og unngå smitte, bekrefter Nicki. Måltidene måtte spises på hotellrommene, og maten måtte bestilles med en app i forkant. I tillegg måtte laget gjennom hele fem koronatester under den ti dager lange reisen. Ytterligere hadde arrangørene også tatt hensyn til smittevernsregler. Her var det lagvis startrekkefølge som gjaldt, og det var ikke lov med publikum under konkurransene utover utøvere og lagledere fra det landet som klatret. Det ble også målt temperatur av utøverne i Meiringen før de fikk lov til å slippe inn i hallen.

 

Saken er skrevet av Albert Suthurst, som er flere ganger norgesmester i buldring, tauklatring og speedklatring, samt nordisk junior mester i buldring. Har konkurrert for Norge internasjonalt på NKF´s juniorlandslag i fem år.
Albert sin profil på Instagram

 

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund