Årets klubb 2020 - Haugaland Klatrelag!

22. Apr 2021

Det begynner å bli en god del klatreklubber rundt om i Norge. Mer nøyaktig, finnes det 220 klatreklubber i landet totalt. Noen av disse klubbene utmerker seg for å ha et særdeles sosialt og inkluderende miljø, med en sterk frivillig innsats og med god styring. Det er disse prisen “årets klubb” skal trekke frem.

Det var under Nasjonal klubbsamling forrige helg at prisen for “Årets klubb 2020” ble delt ut, og seieren gikk til Haugaland Klatrelag.

KLUBB I VEKST

Historien til Haugaland Klatrelag startet i 1982. Klubben ble opprettet da, og sentrerte seg lenge om hard krimping i Espevik. På 90-tallet ble klippen Kårstø oppdaget, og herfra skjøt utviklingen virkelig fart. Opp gjennom årene har flere klatrefelt blitt utviklet, men det er Kårstø som fortsatt er sentrum for uteaktiviteten i klubben. 

Sommer på Kårstø
Sommer på Kårstø. Foto: Bjørn Reppe

Etterhvert ble det bygget klatrevegg og buldrerom i Tysvær, fram til klubben fikk sin egen klatrehall i Haugesund i 2015. Etter at hallen åpnet har klubben sett en enorm økning i antall medlemmer og en voksende interesse for klatring på hele Haugalandet.

FLERE ILDSJELER

Ikke bare har klubben vokst i størrelse og medlemmer, men den har klart å skape et inkluderende miljø med stort engasjement, som er grunnen til at de nå har vunnet prisen for årets klubb. 

- Men det kjekke og gode miljøet er ikke en tilfeldighet, forteller styreleder Signe Meling.

For et så godt miljø kommer ikke av seg selv. Dette er mye takket være menneskene bak, som sammen har fått utrettet mye. 


Vårslepp 2018. Foto: Live Lundemo

I begrunnelsen fra juryen trekkes Haugaland Klatrelag ut som en klubb med en sterk dugnadsånd og med ildsjeler som gjør en langt over gjennomsnittlig innsats for klubben. Det er spesielt Anne og Anders Kindlihagen som blir trukket frem som viktige ildsjeler i klubben.

Sammen har denne hardtarbeidende gjengen bidratt til at klubben har fått en egen klatrehall, der de har har jobbet med alt fra finansiering til tegningen av selve hallen. 

INGEN TILFELDIGHET

Haugaland Klatrelag har satt seg som mål å være den beste, kjekkeste og mest jordnære klatreklubben i Norge. Det er en klubb med stort fokus på utvikling og samarbeid, og med en god slagplan for hvordan de nettopp ønsker å utvikle klubben. 

Styreleder Signe Meling forteller at miljøet i klubben er noe som jevnlig diskuteres på både på styre- og medlemsnivå. Hun trekker også frem flere konkrete tiltak som klubben gjør, nettopp for å bevare og videreutvikle det kjekke miljøet. 

- Vi arrangerer en del aktiviteter for klubbmedlemmene, som klubbklatring hver torsdag, uformell medlemscup i ledklatring, julebuldring og vårslepp. Julebuldringa er kanskje det beste av alt, når seksåringer buldrer side om side med sekstiåringen eller landslagsutøveren, og alt som kan krype og gå møter opp. 


Åpning Avisveggen med ungdomsgruppa. Foto: Sverre Skjold

Vi gratulerer klubben med prisen, og klubben vil få diplom og et bidrag på kr 10.000 kr til aktivitet for barn og unge!

Artikkelen er skrevet av Viktoria Gjersøe

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge