Ny terminstart for norgescup 2021

11. Mar 2021

Etter ett år med pandemi er de nasjonale retningslinjer for idrettsarrangementer fortsatt svært strenge. Selv om kravene til avstand blir oppfylt, kan det fortsatt ikke gjennomføres arrangementer med flere personer som samtidig er fysisk til stede enn 10 personer på innendørs arrangement.

9. mars meldte statsminister Erna Solberg at nye tiltak vil komme 15. mars dersom smittetallene fortsetter å stige. Treningssentre vil bli stengt og det vil kun være tillatt med maks 20 personer på arrangementer innendørs med faste, tilviste sitteplasser. Vi hadde et håp om at med bedre testkapasitet og flere vaksinerte ville smittespredningen gå ned slik at regjeringen kunne lette på retningslinjene for arrangementer i løpet av mars. Først når myndighetene går tilbake til retningslinjene som var gjeldene da NC i Molde og Haugesund ble arrangert i oktober 2020, vil vi kunne gjennomføre nasjonale konkurranser igjen.

Ifølge vår terminliste skulle årets første norgescup i buldring arrangeres 24.-25. april. Vi ser at det er usannsynlig så konkurransen er derfor flyttet til 29.-30. mai. Med denne endringen vil norgescup i buldring bli arrangert 8.-9. mai, 29.-30. mai og avsluttes med NM i Trondheim 5.-6. juni (se terminliste). Dersom dagens nasjonale retningslinjer for idrettsarrangement blir gjeldene i mai og juni blir vi nødt til å enten avlyse eller utsette konkurransene ytterligere. NM vil bli arrangert til høsten dersom det ikke er mulig å gjennomføre arrangementet i løpet av våren/sommeren. Forhåpentligvis vil smittevernsituasjonen bedre seg og vi kan gjennomføre høstens led-sesong som planlagt.

Vi forstår at utsettelser og avlysninger er krevende for alle dere som savner å konkurrere og treffe gode klatrevenner fra hele landet. Gjennom hele pandemien har myndighetenes regler og anbefalinger blitt endret på kort varsel. Vi gjør alt vi kan for å gjennomføre nasjonale konkurranser i 2021 og ber om forståelse om at informasjon og påmeldinger til årets konkurranser vil kunne komme med korte påmeldingsfrister. Informasjon vil bli lagt ut fortløpende på NKF sin hjemmeside og FB-side.

Relaterte artikler

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund