Hva skjer med nasjonale konkurranser i 2021

11. Jan 2021

NM i Sogndal 22.-23. november 2020 ble som kjent avlyst på grunn av innstramminger i nasjonale retningslinjer for antall personer som kan samles på idrettsarrangement fra 200 til 50. Mandag 4. januar kom nye innstramminger med inntil 10 personer (ikke fastmonterte seter) eller 200 personer (fastmonterte seter).

I henhold til tidligere terminliste for 2021, skulle NM og NC i buldring arrangeres i februar-mars. Dersom dagens nasjonale retningslinjer med antall mennesker som kan samles (10) under arrangement blir gjeldene, vil vi ikke kunne arrangere konkurransene. Forhåpentligvis vil smittesituasjonen bedre seg fremover når vaksineringen kommer i gang, men det er stor sannsynlighet for at det fortsatt vil være strenge smitteverntiltak fremover. For å unngå å komme i samme situasjon som vi gjorde med NM i led i Sogndal, er terminen for buldrekonkurransene i 2021 forskjøvet frem til april-juni.

Gitt at myndighetene går tilbake til nasjonale retningslinjer som var gjeldene da NC i Molde og Haugesund ble arrangert, vil vi kunne gjennomføre buldrekonkurransene med en del tilpassinger. Vi har jobbet med ulike scenarier og formater og ser at vi kan klare å gjennomføre buldrekonkurranser om vi endrer jam-formatet i kvalik til IFSC WC-format. I tillegg til formatendring må en rekke andre krav til arena og smitteverntilrettelegging være på plass. Styret ble presentert forslag og vedtok midlertidig endring av regelverk 16. desember 2020.

Trondheim klatreklubb som var klar for EYC både i 2020 og 2021, men måtte avlyse på grunn av korona, har takke ja til å arrangere NM i juni. Vi mangler fortsatt arrangørklubber til norgescupkonkurransene i april og mai. Ønsker din klubb arrangere norgescup i buldring, kan klubben sende søknad til NKF innen 15. februar 2021 eller kontakte arrangøransvarlig i NKF, siss.klev@klatring.no

 

Relaterte artikler

26. Apr 2021

Endret terminliste våren 2021

De nasjonale retningslinjene for idrettsarrangementer er dessverre fortsatt svært strenge, så vi ser oss derfor nødt til å avlyse norgescupkonkurransene som skulle vært avholdt i mai. NM i buldring blir flyttet til 14.-15. august.

28. Aug 2019

Stemningsrapport fra junior-VM i Arco

Vi kan rapportere om god stemning i laget i fantastiske Arco. Dagene går til konkurranser i led, buldring og speed, trening i Brixen, der noen av våre skal delta i EM buldring om ikke mange helger.

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge