Hilsen fra presidenten i en utfordrende tid!

09. Nov 2020

Vi føler med dere - og er med dere, Klatre-Norge!

Spredningen av koronasmitte har skutt fart i Norge. Regjeringen la i forrige uke frem nye, nasjonale tiltak for å bremse den økende koronasmitten. I tillegg er det innført strengere lokale innstramninger på flere steder, blant annet med nedstenging av idrettsanlegg.

Regjeringens klare beskjed til oss alle er: Hold dere mest mulig hjemme og ha minst mulig sosial kontakt med andre!

Dette er en krevende situasjon for alle NKFs klubber og medlemmer. Vi har de siste månedene jobbet med å gjenåpne aktiviteten. At vi nå måtte ta flere steg tilbake føles tungt, men ser dessverre ut til å være helt nødvendig. Vi må tenkte på korona som en rute med mange og harde taulengder, ikke et kjapt bulder. Vi kommer oss over cruxet og opp, men akkurat nå må vi gjøre det vi kan i dugnaden med å forhindre ytterligere smittespredning.

Hvordan påvirker dette oss klatrere?
Vi står i en situasjon der muligheten for klatring er ulik alt etter hvor i landet du bor. Ute er det mye ruskevær og snart vinter. I Oslo og Bergen har klatresentrene igjen måttet stenge ned all aktivitet utenom organisert trening for barn og ungdom og landslagsutøvere, mens andre steder i landet fortsatt har muligheter for å klatre innendørs. Regjeringen har meldt tydelig fra om at barn og unge skal skånes så langt det er mulig - selv om vi nå ser smittespredning på mange skoler. Vi må prøve å opprettholde aktiviteten for de unge, men samtidig holde oss nøye til de nasjonale og lokale smittevernstiltakene.

Så langt årstiden tillater er det fullt mulig å fortsette å klatre utendørs, men også der under hensyn til smittevernstiltakene. Der det er forhold for å klatre ute og flere samler seg, er det viktig at alle tar ansvar og viser hensyn. Vi må passe på å holde nødvendig avstand - også under transport - og begrense antall kontakter.

Hvilke anbefalinger gjelder for klatring nå?
«Smittevern for idrett» er nå oppdatert. Den eneste endringen som berører oss, er at maksimalt antall personer på innendørs arrangementer er satt ned fra 200 til 50 personer ved arrangementer uten fastmonterte seter. Vi har ikke gjort noen endringer i NKF sine klatrespesifikke anbefalinger, men vi gjør alle oppmerksomme på at det flere steder i landet er innført strengere lokale tiltak som vil begrense klatring. Alle må følge med på hvilke restriksjoner som gjelder i egen kommune og region.

Vi vil takke alle dere som tar ansvar for å senke smittefaren, og kan bare håpe alle finner gode måter å holde seg aktive på. I samme øyeblikk som dette skrives, kommer det optimistiske nyheter om en mulig vaksine. Vi må bare håpe at det er det første lyset i tunnelen og at vi snart kan samles i klatreveggene igjen.

Det finnes en veg opp denne usedvanlig tøffe ruta også. Vi gleder oss til å kunne gi hverandre en klem på toppen!

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge