Norge representert i UIAA-styret

26. Okt 2020

UIAA avholdt en sterkt komprimert, digital generalforsamling 23. og 24. oktober. På generalforsamlingen ble NKFs president, Stein Tronstad, valgt inn i UIAA-styret. Det er første gang Norge er representert i dette styret.

UIAA er den globale organisasjonen for klatring og fjellsport, og jobber blant annet med sikkerhet og utstyrsgodkjenning, konkurranseklatring på is, utdanningsstandarder, atkomstspørsmål, klatreetikk og mye annet. På årets generalforsamling ble også det norske arbeidet med ulykkesregistrering presentert, som et innspill til videre arbeid i UIAA. NKF har et godt samarbeid med Norsk tindeklubb, NTK, om å representere Norge i UIAA.
 
Mer informasjon om generalforsamlingen og UIAAs arbeid er å finne på organisasjonens hjemmesider: https://www.theuiaa.org/, i tillegg til mye nyttig stoff om klatring, metoder og sikkerhet.
 
På bildet er Stein Tronstad i prat med Frits Vrijlandt, avtroppende president i UIAA, under fjorårets generalforsamling. Peter Muir fra Canada er valgt til ny UIAA-president.


Faktaboks:
Union internationale des associations d'alpinisme (UIAA, det internasjonale klatreforbundet) er en organisasjon som representerer flere millioner fjellklatrere over hele verden i internasjonale spørsmål. Organisasjonen ble grunnlagt i 1932 og har nå over 88 medlemsforbund fra 76 land. UIAA er godkjent av Den internasjonale olympiske komité (IOC) som den internasjonale føderasjonen som representerer fjellklatring.
(Kilde: Wikipedia)

Relaterte artikler

30. Jun 2020

Oppstart av regionale cupkonkurranser fra 1. august!

Regjeringens beslutning om full gjenåpning av barne- og ungdomsidretten 1. august åpner opp for gjennomføring av regionale cupkonkurranser for barn og ungdom opp til 19 år. Det betyr at arrangørklubber nå kan starte planleggingen for oppstart av konkurranseaktivitet fra 1. august, gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll.

25. Sep 2017

Medlemstall for Norges klatreforbund 2016

Hvert år gjøres det en årlig registrering av medlemstall for klatreklubber og for Norges klatreforbund. Tallene er et verktøy for NIF for å beregne støtte til klubbene og til forbundet, og det er også et nyttig verktøy for å se medlemsmassen til forbundet og kunne se utvikling over tid.

Under har vi samlet noen nøkkeltall for forbundet, som viser hvordan medlemsmassen fordeler seg på kjønn og alder, og hvordan utviklingen har vært over tid. Nysgjerrig på hvordan medlemstallene er for akkurat din klubb? Trykk her for å finne totaloversikt med medlemstall for alle klubber.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund