Minneord Iver Gjelstenli

02. Jul 2020

Iver Gjelstenli 1949-2020

Enda en gang dette halvåret ligger det sorg over klatre-Norge, for igjen har vi mistet en av våre beste i en ulykke. Iver Gjelstenli omkom 24. juni da han falt under anmarsj til ruta Vesteggen på Store Venjetind.

Iver har vært en sentral skikkelse i klatremiljøet i Romsdal gjennom to mannsaldre. Han var en av initiativtakerne da Romsdal tindegruppe ble stiftet i 1977, og har alltid siden hatt et stort hjerte og et stort engasjement for klatreklubben sin. Han var en person med et sjeldent engasjement, en entusiast for de kortreiste klatregledene og en inspirator som har fått mange med seg ut i naturen for å finne den ekte klatregleden. Selv har han bak seg en mengde førstebestigninger og nye ruter både i Romsdal og andre steder.

Iver var journalist og skribent, og har også gjort en stor innsats for klatresporten som formidler og inspirator. I tillegg til klatreførere har han utgitt flere bøker om klatring og friluftsliv i Romsdal, en mengde artikler, foredrag og utstillingsmateriale til bl.a. Norsk tindemuseum. Selv den iherdigste sofasliter må bli vekket til tindesport av praktverket "Romsdal eksponert" som han har gitt ut sammen med fotografen Terje Aamodt.

En samling av Aamodts praktfulle bilder av Iver kan sees hos magasinet Klatring, der også mange klatrevenner deler sine minner: https://www.norsk-klatring.no/klatrere/slik-minnes-de-iver-gjelstenli

Klatre-Norge har igjen lidd et stort tap, men tapet er størst for klatremiljøet Iver var så glad i, for vennene og for familien. Vi føler med dem alle.

 

Bilde: Terje Aamodt

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund