Få støtte fra NKF til mer aktivitet utendørs!

29. Mai 2020

NKF har gode støtteordninger for utendørs aktivitet. Hensikten er å få klatrere som ikke har vært ute før til å få øynene opp for dette, og en klar prioritering er barn/ungdom og lavterskeltilbud.

Klatregruppa i Tynset IF vet å benytte seg av naturen. I fjor fikk de støtte til buldrematter, og kunne dermed ta med barnegruppene på buldretur!

De skriver selv:

"TIF Barneklatrekursene er populære i vår klubb. Ved siden av å klatre i veggen vår inne, ønsket vi også å gi deltagerne muligheter til å bli kjent med buldring ute. En times kjøring fra klatreveggen vår ligger et vakkert uteområde med mange buldresteiner. Jutulgrava, som stedet kalles, er et barnevennlig og trivelig sted for både voksne og barn.

Jutulgrava består av over 40 buldresteiner i ulik grad (du kan for eksempel finne dem på appen 27crags). Mange deltagere syntes dette var spennende. For de som syntes buldrerutene virket for skummel ble det balansetrening på mindre steiner og øving på fall på craschpaddene.

Vi leier ut paddene til andre medlemmer av TIF klatring. Dette er ment som et tiltak for å gi medlemmene et større repertoar også i sommermånedene da klatreveggen holdes stengt.  På denne måten ønsker vi å stimulere uteaktivitetene innenfor klubben vår. Dette har vist seg å være en suksess."

 

 

NKF vil gjerne at klubber som har vilje til å få flere klatrere ut skal få økonomisk støtte til dette. Vi prioriterer arrangementer og tiltak som innbyr til lav terskel for deltakelse, som har fokus på barn/ungdom/familier, og tiltak som bidrar til økt aktivitet hos folk som ikke er aktive. 

Du finner informasjon om søknad her: https://klatring.no/soke-midler-fra-nkf 

Relaterte artikler

30. Jun 2020

Oppstart av regionale cupkonkurranser fra 1. august!

Regjeringens beslutning om full gjenåpning av barne- og ungdomsidretten 1. august åpner opp for gjennomføring av regionale cupkonkurranser for barn og ungdom opp til 19 år. Det betyr at arrangørklubber nå kan starte planleggingen for oppstart av konkurranseaktivitet fra 1. august, gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll.

25. Sep 2017

Medlemstall for Norges klatreforbund 2016

Hvert år gjøres det en årlig registrering av medlemstall for klatreklubber og for Norges klatreforbund. Tallene er et verktøy for NIF for å beregne støtte til klubbene og til forbundet, og det er også et nyttig verktøy for å se medlemsmassen til forbundet og kunne se utvikling over tid.

Under har vi samlet noen nøkkeltall for forbundet, som viser hvordan medlemsmassen fordeler seg på kjønn og alder, og hvordan utviklingen har vært over tid. Nysgjerrig på hvordan medlemstallene er for akkurat din klubb? Trykk her for å finne totaloversikt med medlemstall for alle klubber.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund