NM-deltakere i hjemmekarantene - testet negativt på koronavirus

11. Mar 2020

Tre av utøverne som var tilstede og konkurrerte under forrige helgs NM i buldring har nylig oppholdt seg i Tirol i Østerrike, og er nå i hjemmekarantene. To av disse utøverne hadde nylig lettere forkjølelsessymptomer, og har testet negativt på smitte av Covid-19. Den tredje har ikke hatt symptomer og er ikke testet, men har vært i karantene siden tidspunktet de to andre fikk symptomer. På tidspunktet utøverne var i Østerrike, var dette enda ikke definert som et område med utbredt spredning, og oppholdet der ble derfor ikke vurdert som risikofylt.

 
NKF har vært i kontakt med FHI og fått bekreftet at utøverne, ut i fra oppholdet i Tirol, nå er definert som “lavrisiko-kontakter”. Risikoen for videre smitte fra disse er følgelig lav, og utøvere og andre som var tilstede under NM skal ikke behøve å treffe spesielle tiltak på bakgrunn av dette, annet enn de generelle råd fra FHI


Utøverne roses for raskt å ta hensyn til symptomene som oppstod, med frivillig karantene, og for å få testet seg så raskt som mulig var.  


NKF tar korona-utfordringen på alvor og har dedikert ressurser til oppfølging av situasjonen. Vi har fortløpende vurdering av arrangementer og andre hendelser i forhold til risiko for smittespredning, og vil gi ut informasjon på våre nettsider løpende. 

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund