Viktig: Tilbakekalling på Perfect Descent autobelay

22. Okt 2019

På bakgrunn av at det har blitt funnet svakheter i fjærene som skal bremse/trekke inn stroppen på sine autobelayer, har produsenten Perfect Descent sendt melding om frivillig tilbakekalling av stort sett hele sitt sortiment produsert mellom 2017 og 2019.

Det er ikke første gang en produsent av klatreutstyr har funnet svakheter ved et produkt, og gjennomført tilbakekalling/inspeksjon, men det er første gang det er gjennomført en såpass bred tilbakekalling av autobelay-systemer. 

Informasjon om tilbakekalling finnes på produsentens nettside: https://www.perfectdescent.com/product-notices/ 

Det er veggeiere som har ansvaret for umiddelbar driftstans på systemene som er berørt, og å følge opp i henhold produsentens anvisninger. Veggeier bes kontakte leverandør eller produsent direkte. Så vidt NKF vet er det ingen som har agentur på Perfect Descent i Norge.  

Det er som sagt Perfect Descent sine produkter hvor det problemet er avdekket, men NKF har også fått innmeldt hendelser hvor autobelay fra andre produsenter har hatt feil. Er du som veggeier usikker, ta kontakt med leverandør av ditt system. 

Relaterte artikler

25. Sep 2017

Medlemstall for Norges klatreforbund 2016

Hvert år gjøres det en årlig registrering av medlemstall for klatreklubber og for Norges klatreforbund. Tallene er et verktøy for NIF for å beregne støtte til klubbene og til forbundet, og det er også et nyttig verktøy for å se medlemsmassen til forbundet og kunne se utvikling over tid.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge