Revidert konkurransereglement for nasjonale konkurranser 2019

01. Jan 2019

Klatresporten er i rask utvikling og det er derfor behov for å oppdatere det norske regelverket for nasjonale konkurranser fra 2014 i tråd med internasjonale regler. Revidert konkurranse reglement ble behandlet og godkjent av NKF styret i desember 2018. Nytt reglement vil gjelde fra og med første norgescup som arrangeres i Oslo 1.-2. februar 2019.

I likhet med de internasjonale konkurransene, er også klatrekonkurranser i Norge i stadig endring. Derfor er reglementet skrevet på engelsk og så langt det er mulig anpasset til IFSC's reglement. Regelverket for nasjonale klatrekonkurranser, er utarbeidet i samsvar med de gjeldende regler for internasjonale konkurranser (IFSC Europe og IFSC Rules). Det er imidlertid gjort tilpasninger til norske forhold. 

Endringer

Nasjonalt mesterskap (NM) led
Endring kvalik: ingen endringer
Endring finale: Klatretid seks (6) minutter. Dette er i tråd med IFSC og EYC. EYC har 10 finalister i ledkonkurranser. I Norge vil vi beholde 8 finalister i hver klasse. Dette er i tråd med IFSC reglement og hensyn til arrangementets varighet og at vi ønsker mulighet til å avvikle led konkurranser på én dag dersom det er behov for det.

Norgecup (NC) led
Endring kvalik: 3 kvalikruter i hver klasse mot tidligere 2. (EYC har 2 kvalik og en semifinale). Vi ønsker at deltakerne skal få klatret mye i cup-konkurranser. Det kan være vanskelig å gjennomføre semifinaler i Norge da vi har 6 kategorier; 4 juniorklasser og 2 seniorklasser i samme konkurranse på grunn av tidsbegrensninger. Med 3 kvalikruter kan vi rotere og bruke samme rute i flere klasser som tar mindre tid.
Endring finale: Klatretid seks (6) minutter. Dette er i tråd med IFSC og EYC. 
I Norge vil vi beholde 8 finalister i hver klasse. Dette er i tråd med IFSC reglement og hensyn til arrangementets varighet og at vi ønsker mulighet til å avvikle led konkurranser på én dag dersom det er behov for det.

Nasjonalt mesterskap (NM) og norgescup (NC) buldring
Endring kvalik senior: 8 buldre i hver klasse med 5 tellende forsøk mot tidligere ubegrenset forsøk. 
Endring kvalik junior: 8 buldre i hver klasse med 5 tellende forsøk mot tidligere ikke tellende forsøk. 
Endring finaler junior og senior: fire (4) minutter klatretid. Dette er i tråd med IFSC og EYC.
EYC har 10 finalister i buldrekonkurranser. I Norge vil vi beholde 6 finalister i hver klasse. Dette av hensyn til arrangementets varighet og at vi ønsker mulighet til å avvikle buldrekonkurranser på én dag dersom det er behov for det. 

Nasjonalt mesterskap speed
Utøver blir ikke disket ved en tyvstart.

Generelle Endringer
Se punkt 10.

IFSC reglement

EYC Reglement

 

Foto: Sverre Skjol

Revidert konkurranse reglement, nasjonale konkurranser.

Relaterte artikler

12. Jan 2021

Tall for Norges klatreforbund 2020

En oversikt over utvikling i antall medlemmer i klatreklubber til siste medlemsregistrering (2019), og tall fra brattkompetanse til november 2020.

11. Jan 2021

Hva skjer med nasjonale konkurranser i 2021

NM i Sogndal 22.-23. november 2020 ble som kjent avlyst på grunn av innstramminger i nasjonale retningslinjer for antall personer som kan samles på idrettsarrangement fra 200 til 50. Mandag 4. januar kom nye innstramminger med inntil 10 personer (ikke fastmonterte seter) eller 200 personer (fastmonterte seter).

01. Sep 2020

Gladmelding! Påmelding til høstens nasjonale konkurranser.

Gitt at smittesituasjonen er under kontroll i oktober og november, vil høstens norgescupkonkurranser i led og Norgesmesterskapet i led, speed- og paraklatring 2020 bli arrangert etter planen. Det vil naturlig bli noe annerledes rammer enn hva vi er vant til og i noen sammenhenger konkrete endringer.

30. Jun 2020

Oppstart av regionale cupkonkurranser fra 1. august!

Regjeringens beslutning om full gjenåpning av barne- og ungdomsidretten 1. august åpner opp for gjennomføring av regionale cupkonkurranser for barn og ungdom opp til 19 år. Det betyr at arrangørklubber nå kan starte planleggingen for oppstart av konkurranseaktivitet fra 1. august, gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund