Revidert konkurransereglement for nasjonale konkurranser 2019

01. Jan 2019

Klatresporten er i rask utvikling og det er derfor behov for å oppdatere det norske regelverket for nasjonale konkurranser fra 2014 i tråd med internasjonale regler. Revidert konkurranse reglement ble behandlet og godkjent av NKF styret i desember 2018. Nytt reglement vil gjelde fra og med første norgescup som arrangeres i Oslo 1.-2. februar 2019.

I likhet med de internasjonale konkurransene, er også klatrekonkurranser i Norge i stadig endring. Derfor er reglementet skrevet på engelsk og så langt det er mulig anpasset til IFSC's reglement. Regelverket for nasjonale klatrekonkurranser, er utarbeidet i samsvar med de gjeldende regler for internasjonale konkurranser (IFSC Europe og IFSC Rules). Det er imidlertid gjort tilpasninger til norske forhold. 

Endringer

Nasjonalt mesterskap (NM) led
Endring kvalik: ingen endringer
Endring finale: Klatretid seks (6) minutter. Dette er i tråd med IFSC og EYC. EYC har 10 finalister i ledkonkurranser. I Norge vil vi beholde 8 finalister i hver klasse. Dette er i tråd med IFSC reglement og hensyn til arrangementets varighet og at vi ønsker mulighet til å avvikle led konkurranser på én dag dersom det er behov for det.

Norgecup (NC) led
Endring kvalik: 3 kvalikruter i hver klasse mot tidligere 2. (EYC har 2 kvalik og en semifinale). Vi ønsker at deltakerne skal få klatret mye i cup-konkurranser. Det kan være vanskelig å gjennomføre semifinaler i Norge da vi har 6 kategorier; 4 juniorklasser og 2 seniorklasser i samme konkurranse på grunn av tidsbegrensninger. Med 3 kvalikruter kan vi rotere og bruke samme rute i flere klasser som tar mindre tid.
Endring finale: Klatretid seks (6) minutter. Dette er i tråd med IFSC og EYC. 
I Norge vil vi beholde 8 finalister i hver klasse. Dette er i tråd med IFSC reglement og hensyn til arrangementets varighet og at vi ønsker mulighet til å avvikle led konkurranser på én dag dersom det er behov for det.

Nasjonalt mesterskap (NM) og norgescup (NC) buldring
Endring kvalik senior: 8 buldre i hver klasse med 5 tellende forsøk mot tidligere ubegrenset forsøk. 
Endring kvalik junior: 8 buldre i hver klasse med 5 tellende forsøk mot tidligere ikke tellende forsøk. 
Endring finaler junior og senior: fire (4) minutter klatretid. Dette er i tråd med IFSC og EYC.
EYC har 10 finalister i buldrekonkurranser. I Norge vil vi beholde 6 finalister i hver klasse. Dette av hensyn til arrangementets varighet og at vi ønsker mulighet til å avvikle buldrekonkurranser på én dag dersom det er behov for det. 

Nasjonalt mesterskap speed
Utøver blir ikke disket ved en tyvstart.

Generelle Endringer
Se punkt 10.

IFSC reglement

EYC Reglement

 

Foto: Sverre Skjol

Revidert konkurranse reglement, nasjonale konkurranser.

Relaterte artikler

08. Jun 2021

Utlysning - Mesterskapsanlegg for klatring

Norges Idrettsforbund er i gang med ny Nasjonal Anleggsplan med 6 års perspektiv fra 2021/2022. NKF har gitt sitt innspill til mesterskapsanlegg for alle regioner/landsdeler og inviterer NKF klubber til å søke om status som «Mesterskapsanlegg».

26. Apr 2021

Endret terminliste våren 2021

De nasjonale retningslinjene for idrettsarrangementer er dessverre fortsatt svært strenge, så vi ser oss derfor nødt til å avlyse norgescupkonkurransene som skulle vært avholdt i mai. NM i buldring blir flyttet til 14.-15. august.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge