Paraklatrekonkurranse i Trondheim

24. Nov 2017

Lørdag 18. november var en sann klatredag på Trondheim Klatresenter. Trondheim Klatreklubb (TKK) var arrangør for Nordic Bouldering Championship, og samtidig arrangerte Klatring for Alle en paraklatrekonkurranse i tauveggen.

Klatring for Alle er TKKs tilbud for klatrere med funksjonsnedsettelser. Gruppen trener ukentlig både med tauklatring og buldring og følges opp av Laura Guertler, Sunniva Tronsen og Andreas Hauge Larsen.

Til lørdagens arrangement ble hele tauveggen med 9 bolterekker skrudd om til stilige konkurranseruter som innbydde til et bredt spekter av klatreutfordringer. De 9 deltakerne konkurrerte i klassene Led, Topptau og Topptau+ på tvers av funksjonsnedsettelser. Man samlet poeng ved å klatre flest mulig ruter, hvor vanskligere ruter ga mer poeng.

Dette førte til mye klatring hele dagen, og det ble diskutert “beta” mellom frivillige og deltakere. Heiarop og applaus fra publikum hjalp deltakerne å presse grensene sine og vise rå styrke og utholdenhet.

Det er nok trygt å påstå at konkurransen har spredd klatreglede og mestring. Klatring for alle og Trondheim klatreklubb takker alle deltakere, frivillige og publikum for en fantastisk dag.

 

Se video fra konkurransen her.

 

Er du interessert i å lese mer om "Klatring for alle"? Besøk facebooksiden deres her!

Klatrer: Julia Baugart Fotograf: Ivar Marthinusen
Klatrer: Martin Sørli Fotograf: Ivar Marthinusen
Klatrer: Dina Eivik Fotograf: Ivar Marthinusen
  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge