Nasjonalt mesterskap i paraklatring

NKF ønsker å legge til rette for et trygt, inkluderende og sterkt paraklatre konkurransemiljø på nasjonalt nivå i Norge. Dette gjør vi gjennom nasjonalt mesterskap i paraklatring.

21.-22. november 2020 arrengerest det NM i paraklatring i Sogndal i regi av NKF og Sogdal klatreklubb.

For andre gang arrangeres det NM i paraklatring. Konkurransen vil foregå på topptau, som i VM.  Konkurransen er åpen for paraklatrere i klassene junior og senior og har en av følgende funksjonsnedsettelser "visual", "amputee" og "limited range, power or stability". Vi har per dagsdato ikke et tilbud for personer med utviklingshemming. 

Klasser
Menn senior / kvinner senior (fra du fyller 16 år og oppover)
Jenter junior/ gutter junior (fra du fyller 13 år og til og med 15 år)

Klassene er delt inn i hendhold til IFSC sitt regelverk. Blir ikke klassen fylt opp (mimimum 6 personer fra 4 ulike klubber) bli klassen slåttsamen i hendhold til IFSC sitt regelverk. 

Du må vite hvilken klasse du tilhører ved påmelding.

Konkurranseformat
Det vil være to kvalifiseringsruter i hver klasse. Mimimum 3 personer kvalifisere seg til finalen. Det er en finalrute. 

Deltakere i kvalifiseringsrunden Deltakere i finalen
6 deltakere  3 deltakere
7-15 deltakere  4 deltakere 
mer enn 15 deltakere  6 deltakere 

 

Topptau
Konkurransen vil foregå på topptau slik den gjør i VM. Topptauet vil være normalt slakt, belaster utøveren tauet blir en firt ned til bakken og forsøket avsluttest. 

Antidoping
NKF er sertifisert som et "Rent Særforbund" og har nulltoleranse for doping, samt andre rusmidler og ulovlige stoffer.

Det blir regelmessig gjennomført dopingkontroller av utøvere som deltar i klatrekonkurranser. Det er utøverens ansvar å holde seg orientert om det til enhver tid gjeldende regelverket! Derfor oppforder vi alle utøvere , trenere og støtteapparat å gjennomføre Ren Utøver som er Antidoping Norges nettopplæring for utøvere. Opplæringsprogrammet er enkelt å gjennomføre og gir deg grunnleggende kunnskap i regelverket.

Regler
NKF følger IFSC sitt regelverk og Regler for nasjonale klatrekonkurranser (punkt 1-3 og punkt 10 med unntak av aldersinndeling).

Link til arrangmentet og informasjon om smittevern finner du her!

Relaterte artikler

28. Aug 2019

Stemningsrapport fra junior-VM i Arco

Vi kan rapportere om god stemning i laget i fantastiske Arco. Dagene går til konkurranser i led, buldring og speed, trening i Brixen, der noen av våre skal delta i EM buldring om ikke mange helger.

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

  • Samarbeidspartnere:
  • Beal
  • Y&Y
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Eterni
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund
  • Gjensidige forsikring