Nasjonal parakonkurranse

I 2016 ble nasjonal klatrekonkurranse for personer med fysisk funksjonsnedsettelse arrangert for første gang. NKF har som mål at det skal bli et årlig arrangement

Foto: Dag Stuan

I 2016 fant nasjonal paraklatrekonkurranse sted i Skien Fritidspark fra 27. til 29. mai, med 15 deltakere og 9 ruter på forskjellige nivåer. Kathrine Smørsgård i GKK la ned utallige timer for å få dette til, og Grenland KK hadde lagt ting til rette for et veldig fint arrangement. Både utøverne og vi som var tilstede som arrangør hadde en veldig fin opplevelse. Klatrere fra Trondheim, Bergen, Oslo, Lillehammer, Skien og Gjøvik deltok.

26.-28. mai 2017 ble konkurransen arrangert for andre gang. Konkurransen ble igjen avholdt i Skien Fritidspark. Denne gangen med Skjærgården Klatreklubb som arrangørklubb, med god hjelp fra Kathrine Smørsgård. Arrangementet var en stor suksess, og hele 22 deltakere deltok på konkurransen.

8.-10. mars 2019 arrangerest det konkurranse og samling i Trondheim i regi av Trondheim klatreklubb. Les om konkurransen i Klatring 

16. november 2019 arrengerest det NM i paraklatring i Oslo i regi av NKF, Oslo og Kolsås klatreklubb og Oslo klatresenter. 

Konkurransen

Konkurransen har et sosialt preg og det viktigste er å møtes, klatre sammen, bli kjent med andre og pushe egne grenser. Rutene er markert med farger etter vanskelighetsgrad. Vi skal sørge for at alle som deltar finner ruter de mestrer. 

Regler

Deltakeren kan henge i veggen en gang ved fall, eller når en trenger pause. Ved fall nummer to eller behov ny pause, må deltakeren fires ned og stille seg bakerst i en eventuell kø. Deltakerne får utdelt et eget skjema som viser alle rutene. De bestemmer selv hvilke ruter de ønsker å prøve seg på, og får flere forsøk på hver rute. På skjemaet markerer deltakerne hvilke ruter de klarer.

Relaterte artikler

02. Jul 2019

NM i paraklatring 2019

16. november arrangerast det NM i paraklatring samtidig som NM i led på Oslo klatresenter. Det er det første NM i paraklatring som blir arrangert. Me gleder oss til å lage verdens beste NM for alle konkurranseklatrar i Norge!

  • Samarbeidspartnere:
  • Petzl
  • Y&Y
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Eterni
  • Thon Hotels
  • Gjensidige forsikring