Kurslærer Klatreinstruktør inne

Mer informasjon om utdanningstilbud kommer!

Tidligere har Trener 1 (og høyere) og Klatreinstruktør 1 lavland/høyfjell (og høyere) vært de som har kunnet utdanne og godkjenne Klatreinstruktør inne (tidligere Klatreleder inne). 
I mai 2021 gikk vi over til ny kursmal for Trener 1, og ny utdanningsmodell, og da vil ikke lengre Trener 1 kunne utdanne Klatreinstruktør inne. I januar 2022 publiserte vi revidert kursmal for Klatreinstruktør inne, og etter ny kursmal vil ikke lengre Klatreinstruktør 1 i NF-stigen kunne utdanne Klatreinstruktør inne. De som har sertifiseringen fra før av vil imidlertid kunne søke om samme overgangsordning som trenere.

Trenere og NF-Klatreinstruktør 1 som er utdannet fra gammel kursmal kan kostnadsfritt søke om å bli "Kurslærer Klatreinstruktør inne" slik:

  1. Logg inn på www.brattkompetanse.no, opprett søknad om "Kurslærer Klatreinstruktør inne"
  2. Legg til "NKF godkjenner" som instruktør og sett dato for når du tok trener 1-kurset originalt. Det går fint om det ikke er helt nøyaktig dato, om du ikke skulle huske det.

 

For de som ønsker bli "Kurslærer Klatreinstruktør inne" i fremtiden, så arbeider vi med å lage et eget kurs for dette. Kurset er forventet å bli avholdt i løpet av 2022. Med eget kursholder-kurs vil vi kunne gi et bedre og mer spisset utdanningstilbud for de som vil kurse Klatreinstruktør inne. Bedre utdanning for kurslærere vil gi bedre forutsetninger for gode Klatreinstruktør inne-kurs, og større samkjøring av hvordan kurs gjennomføres.

NF-Klatreinstruktør 2 og høyere vil enda kunne være kurslærer for Klatreinstruktør inne.

 

Relaterte artikler

08. Jan 2021

Ønsker du utvikle morgendagens klatretrenere?

Norges klatreforbund søker trenerutviklere til å utvikle morgendagens trenere for barn og ungdom! Som trenerutvikler vil du holde NKF sine trenerkurs nivå 1 og 2, samt bidra til andre kompetansehevende tiltak og nettverksbygging for trenere. Søknadsfrist 31. januar!

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge