testbatteri illustrasjon.jpg

Testbatteri

Velkommen til Norges klatreforbund sitt testbatteri på fysiske tester for klatreprestasjon!

Dette er NKFs testbatteri for klatreprestasjon. Testbatteriet (en samling av tester) består av klatrespesifikke fysiske tester som er utviklet for at en trener skal kunne måle fremgang i den fysiske utviklingen til utøverne sine.

Testbatteriet består av 13 tester innenfor de fleste arbeidskravene i klatring.

Testbatteriet slik det fremstår i vedlegget (Testbatteri versjon 1.0) er tiltenkt som et redskap for landslag og klubb. I tillegg kan man være med på å rapportere testdata og statistikk slik at vi får vite mer om de fysiske prestasjonsfaktorene i klatring (Dette er selvfølgelig frivillig og det må hentes samtykke om dette på forhånd)! 

Testbatteriet sitt kompendiet brukes i sammenheng med Klatreøkta, for å sikre god gjennomføring av testene med videoer som øvingsbilder. Disse finner man på Klatreøkta under "Øvelser" og "alle øvelser" med filtrering på temaet "NKFs Testbatteri for klatreprestasjon".  

 

Ønsker du selv eller din klubb å anskaffe deg alt du trenger av utstyr til å gjennomføre NKFs testbatteri?

Da kan du trykke på dokumentet "Innkjøpsliste til NKFs testbatteri" nedenfor her. 

 

Forskning på klatreprestasjon

NKF har et samarbeid med Høgskulen på Vestlandet, som er et meget erfarent institutt innenfor forskning på klatreprestasjon. Dette samarbeidet gjør at vi ønsker å samle inn data fra testene klubbene og landslaget gjennomfører slik at vi kan lære mer om de fysiske kravene i idretten vår.

Ønsker klubben din videre å være med å rapportere testdataene til forskning på klatrepretasjon, så må man gjennom om en liten opplæring/infomøte. Ta kontakt med elias.olsen@klatring.no for å være med på dette.

Testbatteriet er utviklet av Espen Hermans, Nicolay Stien og Elias Olsen i samarbeid med Norges Klatreforbund.

Elias Olsen
Elias Olsen
Utviklingskonsulent

Aktivitet og utdanning innendørs 

Logo: SalMar Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva