Kurs inne-til-ute

Grunnkurs inne-til-ute skal gi deltakere innføring i klatring på boltede ruter. Kurset fokuser på håndverket som må mestres for å kunne klatre selvstendig på boltede ruter. Kurset starter med en innføring i bruk av utstyr og avsluttes med at deltakerne selvstendig leder og sikrer på opptil en halv taulengde. Kurset bygger videre på det deltakerne har av erfaring fra klatring innendørs og krever at deltakeren har Brattkort.

Hovedmål
Kurset skal gi deltakeren innføring i de ulike aspekten med klatring på boltet klatreruter. Deltakerne skal får et positivt møte med boltet klatring utendørs, og det legges vekt på det grunnleggende håndverket. Metodene som presenteres bygger på det gjeldene metodesettet i klatring. Kurset bygger videre på det deltakerne har av erfaring fra klatring innendørs og krever at deltakeren har Brattkort. Etter kurset skal deltakeren kjenne til;

  • utstyret som brukes ved sportsklatring
  • standard metoder som brukes i sportsklatring
  • de potensielle fare som er forbundet med klatring på utendørs sportsklatrefelt.
  • prinsippene om sporløs ferdsel og hensynsfull opptreden under besøk på utendørs klatrefelt

Målgruppe
Målgruppen er medlemmer av klatreklubber som alt har Brattkort og ønsker å oppleve gleden ved å klatre på boltet ruter på klippe.

Opptakskrav

  • Alder: Deltagere må ha fylt 14 år innen siste kursdag. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Det er instruktørens oppgave å påse at deltagere har skriftlig samtykke fra foresatte.
  • Erfaring: 2 måneder med ukentlig klatring etter bestått Brattkortprøve
  • Ferdighet: Det er en fordel at deltakerne er komfortable med leding innendørs.

Her finner du kursmal for kurset! 

Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva