Kameratredningskurs

Kameratredningskurset gir deg en innføring i kameratredning som gjør deg i stand til å håndtere uhell og ulykker i fjellet. Kameratredningskurset forutsetter at du har tatt klatrekurs på naturlige sikringer eller har tilsvarende erfaring. Du bør ha god kjennskap til og erfaring med å sette naturlige sikringer og du bør kjenne til taulagsrutiner for klatrelag på ruter over flere taulengder.

Hovedmål

Kameratredningskurset er for de som ønsker å lære seg det vanligste metoder for redning i fjellet. Kurset skal gjøre deltakerne i stand til å håndtere ulike metoder for kameratredning i realistiske situasjoner på egne klatreturer

NKF anbefaler de som vil bli NF godkjente instruktører 1 lavland/ høyfjell å ta dette kurset i før de søker om forhåndsgodkjenning metodekurs klatring. 

Målgruppe

Målgruppen er medlemmer av klatreklubber som ønsker å lære seg de vanligste metodene for redning i fjellet. Medlemmer av klatreklubber som ønsker å bli NF klatreinstruktør 1 lavland/høyfjel

Opptakskrav

  • Alder: Deltakere må fylle 16 år det året kurset skal tas. Deltakere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Det er arrangørens oppgave å påse at deltakere har skriftlig samtykke fra foresatte.
  • Erfaring: Dette er et kurs for viderekomne klatrere og de som planlegger å bli instruktører. Deltagere må ha minimum 2 års erfaring med leding på naturlige sikringer ute i ulike områder. I tillegg må de ha generell frilufts erfaring, være i stand til å ta ansvar for seg selv og andre under ulike vær og føreforhold.
  • Ferdighet: Deltagerne må ha erfaring fra leding på naturlige sikringer på ruter.

Her finner du kursmal for kurset!

Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva