Teknikkurs (Trener 1)

Er du utdannet trener 1 i klatring og føler at du ikke sitter med den største forståelsen for teknikktrening, da er dette kurset for deg!

På NKF sitt kompetansekurs i teknikk skal kursdeltakeren få god innsikt i grunnleggende og mer viderekommen klatreteknikk. Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne formidle og lære bort grunnleggende og viderekommende klatreteknikk til utøvere som ønsker å forbedre sin klatreteknikk.

Kompetansekurset i teknikk skal gjøre trenere bedre rustet til å formidle hvorfor og hvordan man bruker ulike teknikker, og å lære disse teknikkene videre. NKF ønsker med denne videreutdanningen å skape trenere som er mer bevisste på egen klatreteknikk, og med det igjen flinkere utøvere med større klatreteknisk repertoar.

 

 

Målgruppe

Kompetansekurs i teknikk er et kurs man kan ta etter gjennomført trener 1 utdanning. Dette kurset kan gjerne tas før trener 2 kurset, da det er ment som et hjelpemiddel for trenere til å formidle klatreteknikk til nybegynnere og mer viderekomne utøvere.

Opptakskrav

  • Formell kompetanse: Gjennomført trener 1- kurs (45 timer)
  • Ferdighet: Behersker grunnleggende klatreteknikk og være kjent med en del viderekommende teknikk. Se “Vedlegg 1” for hva som defineres som grunnleggende og viderekommende teknikk (vedlegg kommer).

Antall deltakere
Maksimum 10 deltakere per kursleder

Varighet på kurs
Kurset består av 15 timer undervisning. Gjennomføres typisk over 2 dager.

Søke godkjenning

Det søkes om sertifisering i brattkompetanse til kurslærer på kurset man deltok på. Sertifiseringen i Brattkompetanse kommer i tillegg med et gebyr på 400 kr.

Dokumentliste

Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva