Basiskurs (Trener 1)

Er du utdannet trener 1 og ønsker å øke kompetansen din generelt om trening for å bedre kunne veilede utøverne dine, da er dette kurset for deg!

Dette kurset vil gi deg som trener for ungdom teoretisk kjennskap og kunnskap om hva basistrening er og hvorfor det er en essensiell del av treningen og utviklingen av utøveren. Videre vil kurset introdusere og eksemplifisere hvordan man i praksis kan gjennomføre relevant oppvarming til basistrening, dynamisk bevegelighetstrening og grunnleggende koordinasjon.

Hovedbolkene til kurset vil fokusere på hva generell basistrening er og eksemplifisere dette gjennom relevante og gode øvelser før vi går videre inn på spesifikk basistrening for klatring.  På slutten av kurset vil deltakerne planlegge, gjennomføre og evaluere den praktiske oppgaven de får tildelt under introduksjonen til kurset. 

Målgruppe

Kompetansekurs i basistrening er et kurs man kan ta etter gjennomført trener 1 utdanning. Dette kurset kan gjerne tas før trener 2 kurset, da det er ment som et hjelpemiddel for trenere til å tilrettelegge og følge opp treningshverdagen til utøverene sine bedre. 

Opptakskrav
   

  • Formell kompetanse: Trener 1.
  •  Alder: Minimum 16 år ved kursstart.
  • Erfaring: Ansvar for klatretrening av ungdom og utøvere på begynnernivå
  • Ferdighet: Ingen

 

Antall deltakere
Maks 10 deltakere per kurs

 

Varighet på kurs
Kurset har en varighet på 16 timer, fordelt på 2 dager.

 

Søke godkjenning

Det søkes om sertifisering i brattkompetanse til kurslærer på kurset man deltok på. Sertifiseringen i Brattkompetanse kommer i tillegg med et gebyr på 400 kr.

Logo: Thon Hotels Logo: Bridgedale Logo: La Sportiva