Norgesmesterskap senior buldring, led para og led 17. Jun 2023, kl 09:00 - 19. Jun 2023, kl 21:00

Trondheim Klatreklubb og Norges Klatreforbund ønsker deg velkommen til senior NM i både buldring, led og para 17. og 19. juni. For første gang skal det kåres Norgesmester for senior i combined, i tillegg til enkeltøvelsene; buldring, led og led para.

Senior NM i Trondheim er en del av NM- veka i 2023, sammen med flere andre idretter. Vi er stolte over at NRK ønsker å sende begge våre finaler i gode sendetider. Finalen i buldring vil sendes direkte på NRK fra kl. 16.15 på lørdag. Finalene for led og para, vil sendes i opptak. Mandag kveld sendes led fra kl. 21.15 og tirsdag fra kl.14.30 sendes led para. Vi gleder oss og håper publikum også stiller i hallen på GRIP Sluppen for å heie frem våre deltakere.

OBS.: Det er viktig for deltakere og støtteapparat å merke seg at kvalifisering for buldring forgår på Grip Stjørdal. Resten av konkurransen foregår på Grip Sluppen.


Organisasjon & kontakt informasjon
Arrangørklubb: Trondheim Klatreklubb
Arena: Grip Sjørdal (kvalifisering buldring) og Grip Sluppen (resterende)
Arrangementsansvarlig klubb: Jo Einar Haug 
Telefon: 908 64 465
E-post: 

Arrangementsansvarlig NKF: Jørn A. Øwre Smørbøl
Telefon: 45234288
E-post: jorn@klatring.no

Hoveddommer buldring og led: Arve Stavø
Hoveddommer led para: Per Arne Hamre
Rutesettere buldring: Patrick Pedersen og Joakim Louis Sæther  
Rutesettere led: Christer Raugland og Henning Wang
Rutesetter para: Christophe Cazin
Speaker: Lotte Serine W. Aarlott og Emma Støver Wollebæk


Påmelding
Konkurransen er åpen for alle som er medlem av en Norsk klatreklubb tilsluttet Norges klatreforbund. For å kunne rangeres i Norgesmesterskapet må man også ha bostedsadresse i Norge de siste 12 måneder.

For utøvere uten registrert bosted i Norge de siste 12 måneder; Regelverk punkt 10. General amendments for NKF competitions: NKF have the right to put a quota for the nuber of foreigner participants outside the official competition.

NB.: Deltakere som ikke oppfyller kravene til å konkurrere om tittelen som Norgesmester, vil ikke kunne konkurrere i finalene. Denne tilpassingen er gjort med hjemmel i 2023-2024 konkurransereglement - paragraf 1. pkt.5. Situasjonen i denne sammeneheng omhandler konkurransens program som er valgt å tilpasses TV- sendte finaler og tiden til rådighet for gjennomføringen.

Forhåndssalg av billetter til finaler
Informasjon og bestilling - Trykk her!


Startlister & resultater

Buldring
Deltakerliste: Trykk her
Resultater: Trykk her
Startliste finale: Trykk her

Led
Deltakerliste: Trykk her
Startliste kvalifisering: Trykk her
Startliste finale: Trykk her
Resultater: Trykk her

Combined 
Resultater: Trykk herInfo. reisevei mellom Trondheim sentrum, Grip Stjørdal og Grip Sluppen
Det vil ikke organsies noe reisealternativ fra Trondheim sentrum til Grip Stjørdal. For de med behov av reise fra Trondheim sentrum til Grip Stjørdal lørdag morgen, oppfordrer vi alle med bil om å fylle opp disse. For øvrige oppfordrer vi utøvere og lagleder til å gå sammen ved bestilling av maxi-taxi, og fylle opp disse. Dessverre, er ikke kollektivtilbudet tilfredsstillende tidlig lørdag morgen. 

AtB reiseplanlegger kan lastes ned som app til mobiltelefon - Link til anbefalt reiserute finner du HER. Nb.: Sett dere godt inn i reiseruten. 
Reiserute hentet fra AtB reiseplanlegger: Fra Grip Stjørdal er det ca.15min å gå til Stjørdal Stasjon. Derfra går buss 70 mot Strindheim via Hommelvik kl.11.36, følg denne frem til Gildheim (ankomst 12:18). Følg derfra buss 1 mot Kattem via Strindehim-sentrum frem til avgang Sluppen (ankomst 12:47). Derfra er det ca. 15 min gange til Sluppenvegen 11. 
Denne reiseruten har avganger fra Stjørdal Stasjon også kl.11.56 og kl.12.36.

Registrering 
Fredag 16.juni – Grip Sluppen

Fra kl. 19.00 - Det vil være mulig å registrere for både buldring og led - frem til kl.21.00. For de som ikke rekker registrering fredag kveld, vil det være mulig å registrere på Stjørdal. 

Program (tentativt)
Lørdag 17.juni
Kvalifisering buldring – NB. Grip Stjørdal
07:00 – Hallen åpner
07:30 - Registrering stenger
07:30 - Teknisk møte 
08:30 – Kvalifisering Sr.F og Sr.M
10:45 – Kvalifisering ferdig (avhengig av ant. deltakere)

Finaler buldring - Grip Sluppen
13:30 – Isolat åpner
14:45 - Isolat stenger 
15:50 – presentasjon av finalister m. påfølgende besiktigelse
16:10 – Finale Sr.F og Sr.M
19:30 – Premieutdeling 

Etter premieutdeling er deltakere og publikum invitert til Lager 11, som holder av plasser til oss - med beliggenhet vegg i vegg med Grip Sluppen. Her er det muligheter for kjøp av mat og drikke. Lager 11 tilbyr 15% på drikke. 

Søndag 18.juni
14:00 - Klassifisering para (for påmeldte utøvere som ikke tidligere er klassifisert) 
18:00 - 19:00 - Registrering åpen på Sluppen (Nb.: påmeldte deltakere som ikke skal starte bes varsle om dette til tlf.: 41 30 39 90)
19:00 - Demofilmer for kvalifisering para led/led publiseres via NKF's Youtube- kanal. Link vil bli publisert her. Link til kanalen - Trykk her

Mandag 19.juni
Kvalifisering og finale led - Grip Sluppen
07:00 – Hallen åpner
07:30 - Registrering stenger
07:30 - Teknisk møte 
08:30 – Kvalifisering alle klasser
11:30 - Isolat åpner
13:15 - Isolat stenger
13:40 - Visning alle klasser
14:00 – Finale para led
15:45 – Finale Senior F
16:25 - Finale Senior M (estimert cirkatid) 
17:15 - Premieutdeling 
 

Format og regelverk 
Ihht. NKF’s konkurranse reglement - 1 Introduction, pkt. 4) – gjøres tilpassing på kvalifiserings- format til følgende:  

Qualification boulder

The Contest Format is a fixed period, 5 attempts, “flash” format, conducted without demonstration.
Each course shall consist of eight (8) boulders, which shall be numbered from 1 to 8 in approximate order of difficulty, e.g., 1/2 = soft, 3/4/5 = medium, 6/7/8 = hard.

The climbing time for any round shall be determined as follows:

Number of Competitors:  Climbing Time (minutes)
0 - 30: 105 minutes
31 - 35: 115 minutes
36 - 40: 125 minutes
41 - 45: 135 minutes
An additional 10 minutes shall be allocated for each increment of five (5) competitors.

The start and end of the climbing time shall be announced by a sound signal. The end of the round shall be preceded by a warning signal when one minute of the time remains. Boulders may be marked using a single color of holds.

Resterende av konkurransen holdes i henhold til vedlagt lenke for reglementet.
klatring.no/reglement


Presisering combined
Da det ikke avholdes en separat konkurranse i disiplinen, «Boulder & Lead», regnes kvalifiseringsresultatene fra enkelt konkurransene NM i bulder og NM i led sammen for å kåre en vinner i "Boulder & Lead (combined)"

Informasjon om utedling av kongepokal
Under NM- veka i Trondheim vil det bli utdelt to kongepokaler, én til hver kjønn. Norges idrettsforbund sine regler for Kongepokal ble revidert i 2022, og fra 2023 vil det deles ut to Kongepokaler i klatring hvert år. En til beste dame, og en til beste herre i seniorklassen. Les mer om hvordan kåringen vil gjennomføres HER

Klassifisering parautøvere
Alle parautøvere må klassifiseres. Deltok du på NM i Bergen i 2021 treng du ikke klassifiseres i år.  Her finner du informasjon om klassifisering og lenke til "Medisinsk diagnoseskjema for utøvere med fysisk funksjonsnedsettelse", dette dokumentet skal fylles ut av lege og du tar med deg på klassifisering.
 

Reise informasjon
Trondheim er en sentral destinasjon med flere avganger daglig fra de fleste flyplasser i Norge. Det er forøvrig også gode muligheter for å reise kollektivt til Trondheim, med gode forbindelser med både buss og tog.
Benytt gjerne SAS sportspris. Kode: KLAT999. Evt. ungdomsbilletter på SAS og Norwegian (kode Under26)


Overnattings informasjon
Det er flere gode alternativer til overnatting i Trondheim. Scandic Lerkendal er alternativet nærmest konkurranse- arenaen.
Thon Hotel har flere alternativer i sentrum, med Thon Hotel Trondheim og Thon Hotel Nidaros. Her har vi sportspris å tilby – bestill gjennom denne siden: https://www.thonhotels.no/thon-sport/ trykk på logg inn, trykk på firmaavtale og bruk tilbudskode TH87830 og Norges Klatreforbund som firma ved bestilling. 


Transport til og fra arena /parkering arena
Grip Stjørdal: fra sentrum går det flere avganger til Stjørdal, både med buss og tog.
Grip Sluppen: fra sentrum går det flere avganger i timen i retning Sluppen/ konkurransearenaen. Parkering av bil mot betaling.


Bespising
Det vil være muligheter for kjøp av kioskvarer på arena. Lager 11 ligger også vegg i vegg med arenaen, hvor det er muligheter for kjøp av annen bevertning.  


Antidoping
NKF er sertifisert som et Rent Særforbund og har nulltoleranse for doping, samt andre rusmidler og ulovlige stoffer. Forbundet har utviklet en egen antidopingpolicy som du finner her

Det blir regelmessig gjennomført dopingkontroller av utøvere som deltar i klatrekonkurranser. Det er utøverens ansvar å holde seg orientert om det til enhver tid gjeldende regelverket! Derfor oppfordrer vi alle utøvere, trenere og støtteapparat å gjennomføre Ren Utøver som er Antidoping Norges nettopplæring for utøvere. Opplæringsprogrammet er enkelt å gjennomføre og gir deg grunnleggende kunnskap i regelverket.

 

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • CAMP
  • Beal
  • Bridgedale
  • Stiftelsen Vi
  • Thon Hotels
  • Antidoping Norge