Antidoping

Norges klatreforbund har nulltoleranse for doping, samt andre rusmidler og ulovlige stoffer. Arbeidet mot doping er forankret i forbundets formålsparagraf hvor det bl.a. står at all idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet. Målet med NKF sitt antidopingarbeidet er å skape gode holdninger hos både klubber og utøvere og sikre en sunn og ren idrett. Norges klatreforbund ble for første gang sertifisert som et "Rent Særforbund" i 2018.

Antidoping policy (inkludert handlingsplan og beredskapsplan)

Generell informasjon:

Det er utøverens ansvar å holde seg orientert om det til enhver tid gjeldende regelverket! Det blir regelmessig gjennomført dopingkontroller av utøvere som deltar i klatrekonkurranser. Derfor oppfodrer vi alle utøvere , trenere og støtteapparat å gjennomføre Ren Utøver som er Antidoping Norges nettopplæring for utøvere. Opplæringsprogrammet er enkelt å gjennomføre og gir deg grunnleggende kunnskap i regelverket.

Nå nettsiden til Antidoping Norge  finner du alltid oppdatert informasjon om antidoping. Der finner du dopinglisten som beskriver hvilke stoffer og metoder som er forbudt å bruke. Du kan også sjekke om norske legemidler inneholder forbudte stoffer i legemiddelsøk. Enkelte idrettsutøvere har behov for medisinsk behandling med legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten. På nettsiden til Antidoping Norge kan du sjekke om du trenger å søke om medisinsk fritak.

Her finner du linke til det internasjonale antidoping forbundet: WADA

Her finner du informasjon om   IFSC Anti-Doping Program.

Her finner du informasjon om  UIAA arbeid med doping.

Mål, innsatsområder, beredskapsplan og handlingsplan finner du i vår antidopingpolicy.

Vi ønsker at alle våre klubber skal bli et Rent Idrettslag, men vi vil  de to neste årene ha spesilt fokus på våre konkurranseklubber ( klubber som arrangerer konkurranser eller har utøvere som konkurrerer).  Les mer hvrodan klubben blir en Rent Idrettslag her.

Eventuelle spørsmål  kan rettes til generalsekretæren i NKF som er antidopinsansvarlig i forbundet.

Relaterte artikler

28. Aug 2019

Stemningsrapport fra junior-VM i Arco

Vi kan rapportere om god stemning i laget i fantastiske Arco. Dagene går til konkurranser i led, buldring og speed, trening i Brixen, der noen av våre skal delta i EM buldring om ikke mange helger.

29. Aug 2018

NKF søker etter klubber som er interessert i å arrangere en European Youth Cup!

Det er tre år siden Norge sist var arrangør for en internasjonal klatrekonkurranse, og vi registrerer ny interesse blant norske klubber for å ta på seg internasjonale arrangementer. Vi oppfordrer derfor klubber som ønsker å arrangere European Youth Cup (buldring eller led) i 2020 eller 2021 til å melde sin interesse til NKF.

  • Samarbeidspartnere:
  • Beal
  • Y&Y
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Eterni
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund
  • Gjensidige forsikring