Nasjonalt anlegg for klatring - to be or no to be?
Om en drøy måned, den 21. mars, samles våre klubber til noe så sjeldent som et ekstraordinært klatreting for å avgjøre om vi går for historiens første nasjonale klatreanlegg.
NKF er part i alle saker som berører allmennhetens muligheter for adkomst til og bruk av klatrefelt og klatreområder. NKF gir, i samarbeid med Norsk Friluftsliv, hjelp til klubbene med prinsipielle og juridiske avklaringer rundt adkomstspørsmål. Vi gir også veiledning i regulering- og byggesaker, og prosesser knyttet til konsekvensutredninger.
NKF er medlem av Norsk Friluftsliv, en fellesorganisasjon for friluftslivsorganisasjoner. En av Norsk Friluftslivs aller viktigste oppgaver er å forsvare retten til fri ferdsel i norsk natur (allemannsretten), som er grunnleggende for vår aktivitet utendørs.
Klatreforbundet ønsker å synliggjøre og styrke klatreklubbenes interesser i kommunal plan- og byggesaksbehandling. For å få dette til, er vi avhengige av at de lokale klubbene er våkne når det pågår kommunale prosesser. Det er svært viktig at de som tar avgjørelser, enten det er rådmann, et politisk utvalg eller kommunestyre, er godt kjent med klatrernes interesser. Dette kan gjøres på ulike måter:
Om en drøy måned, den 21. mars, samles våre klubber til noe så sjeldent som et ekstraordinært klatreting for å avgjøre om vi går for historiens første nasjonale klatreanlegg.
Norges Idrettsforbund er i gang med ny Nasjonal Anleggsplan med 6 års perspektiv fra 2021/2022. NKF har gitt sitt innspill til mesterskapsanlegg for alle regioner/landsdeler og inviterer NKF klubber til å søke om status som «Mesterskapsanlegg».
Etter påtrykk fra NKF har NIF søkt avklaring hos Helsedirektoratet når det gjelder hva som er forskjellen på treningssenter og idrettsanlegg.