Norges klatreforbund er resertifisert som et Rent Særforbund!

23. Jun 2020

Norges klatreforbund ble for første gang sertifisert som et Rent Særforbund i 2018. Nå er vi resertifisert frem til 2022. Målet med NKF sitt antidopingarbeid er å skape gode holdninger hos både klubber og utøvere, samt å sikre en sunn og ren idrett. 

Johanna Solberg, generalsekretær i NKF, er veldig fornøyd med resertifiseringen. Vi har revidert vår antidopingpolicy og vil de to neste årene ha særlig fokus på våre konkurranseklubber. Fra og med 2021 er målet at alle klubber som skal arrangere nasjonale konkurranser, eller har utøvere på landslag skal være sertifisert som et Rent Idrettslag. Vi anbefaler konkurranseklubbene å starte denne prosessen allerede nå.

Det er flere klubber som allerede er et Rent Idrettslag, slik som Trondheim klatreklubb og Lillehammer klatreklubb. Det er ikke en veldig stor jobb for klubben, og nå som idretten vår vokser raskt er det ekstra viktig at våre klubber har fokus på antidoping og gode holdninger. Johanna håper at alle konkurranseklubber tar utfordringen og blir et Rent Idrettslag i 2021!

Les NKF sin nye antidopingpolicy her

Bli et Rent Idrettslag her.

  • Samarbeidspartnere:
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund