Norge skal arrangere European Youth Cup i buldring våren 2020!

12. Apr 2019

Det er første gangen European Youth Cup (EYC) i buldring arrangeres i Norden. Sist gang Norge arrangerte en internasjonal klatrekonkurranse var Would Cup i led 2015 i Stavanger. To år tidligere arrangerte Norges klatreforbund og Bratte Rogalands venner også EYC led i Stavanger. Konkurransen denne gangen vil foregå på Trondheim klatresenter.

Generalsekretær Johanna Solberg forteller at Norges klatreforbund høsten 2018 gikk ut med en forespørsel til klatreklubbene om det var interesse for å arrangere en ny internasjonal konkurranse. Trondheim klatreklubb var en av klubbene som ønsket dette. De leverte en god plan og etter en utvegelsesprosess sendte NKF en søknad til IFSC Europe, om å få arrangere EYC i 2020 i Trondheim.

Vi har endelig fått svar - og vi har fått arrangementet! Nå starter arbeidet med å planlegge den beste buldrekonkurransen for europeiske ungdommer, sammen med Trondheim klatreklubb og Trondheim klatresenter.

Det er mange unge, lovende klatrere i dette langstrakte landet og vi håper dette vil være en ekstra motivator i treningsarbeidet fremover.  Vi ønsker, håper og tror at dette vil skape engasjement i hele klatrenorge og at det vil inspirere unge klatrere til å satse.

Følg med på våre sider, på Facebook og Instagram for mer info.

 

 

 

 

 

 

 

  • Samarbeidspartnere:
  • Beal
  • Y&Y
  • La Sportiva
  • Bridgedale
  • Eterni
  • Thon Hotels
  • Stiftelsen Vi
  • Rent særforbund
  • Gjensidige forsikring